Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί η ΔΕΛΤΑ εξαγόρασε την Γκατένιο

Στον πλήρη έλεγχο της ΔΕΛΤΑ περνά η εταιρεία Δ.Σ. Γκατένιο. Ποιο είναι το πλάνο ανάπτυξης για τον γαλακτοκομικό βραχίονα του ομίλου Vivartia, που ενισχύει τη θέση της και στα εισαγόμενα τυροκομικά.

Γιατί η ΔΕΛΤΑ εξαγόρασε την Γκατένιο

Στον έλεγχο της ΔΕΛΤΑ, θυγατρικής της Vivartia, περνά ο πλήρης έλεγχος της εταιρείας Δανιήλ Σ. Γκατένιο & Υιός ΑΕ, που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.

Η γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού έγινε στις 24 Νοεμβρίου, ενώ μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το ύψος του τιμήματος. Η σημερινή διοίκηση της Δανιήλ Σ. Γκατένιο & Υιός ΑΕ θα παραμείνει στην εξαγορασθείσα εταιρεία για μια μεταβατική περίοδο, αναφέρουν πηγές με γνώση.

Γιατί όμως η ΔΕΛΤΑ, ο γαλακτοκομικός βραχίονας της Vivartia, αποφάσισε να επενδύσει σε μια μικρή, για τα μεγέθη της, εισαγωγική εταιρεία; «Η Δανιήλ Σ. Γκατένιο & Υιός ΑΕ είναι από τους βασικούς παίκτες στις πρώτες ύλες του κλάδου και αυτή την περίοδο αυτό είναι σημαντικό», λέει στο Euro2day.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου Vivartia.

Εκτός από την εμπορία πρώτων υλών η εξαγορασθείσα εταιρεία, η διοίκηση της οποίας απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις του Euro2day.gr, εισάγει και τυροκομικά προϊόντα όπως είναι το ιρλανδικό ρεγκάτο. Πορτφόλιο προϊόντων μέσω των οποίων η ΔΕΛΤΑ ενισχύει τη θέση της και στην εμπορία εισαγόμενων τυροκομικών προϊόντων.

Σήμερα βασικός παίκτης στην κατηγορία προϊόντων ρεγκάτο με το Kerrygold αλλά και εισαγόμενων τυροκομικών προϊόντων είναι η εταιρεία Όπτιμα της οικογένειας Παντελιάδη.

Πέρυσι η εταιρεία Δανιήλ Σ. Γκατένιο & Υιός ΑΕ εμφάνισε πωλήσεις 60,78 εκατ. ευρώ από 48,52 εκατ. ευρώ το 2019 (αύξηση 25,29%). Τα μικτά της κέρδη ανήλθαν σε 6,26 εκατ. ευρώ από 5,82 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων και τόκων της σε 4 εκατ. ευρώ έναντι 3,9 εκατ. ευρώ το 2019 και τα καθαρά κέρδη στα 3,03 εκατ. ευρώ από 2,98 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο, το σύνολο των υποχρεώσεών της εκτοξεύθηκε στα 11,05 εκατ. ευρώ από 4,1 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού της ήταν πέρυσι 20 άτομα από 19 το 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v