Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bonus 15 εκατ. από Σπ. Θεοδωρόπουλο στους υπαλλήλους Chipita

«Μέρισμα» 15 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 1.000 εργαζόμενούς της μοιράζει η Chipita του Σπύρου Θεοδωρόπουλου. Πότε ολοκληρώνεται το deal με τη Mondelez.

Bonus 15 εκατ. από Σπ. Θεοδωρόπουλο στους υπαλλήλους Chipita

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την ολοκλήρωση του deal με τη Mondelez -σ.σ. τοποθετείται στις πρώτες ημέρες του 2022-, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος και το διοικητικό συμβούλιο της Chipita αποφάσισαν να μοιράσουν μέρισμα και στους υπαλλήλους της ελληνικής πολυεθνικής.

Αποδέκτες αυτού του έκτακτου μερίσματος είναι περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι της Chipita, οι οποίοι θα μοιραστούν 15 εκατ. ευρώ από τα κέρδη της εταιρείας, αναφέρουν στο Euro2day.gr πηγές με γνώση. Το συγκεκριμένο μέρισμα το λαμβάνουν οι εργαζόμενοι της ελληνικής εταιρείας που απασχολούνται στη χώρα και στελέχη της Chipita που εργάζονται στα εργοστάσιά της στο εξωτερικό. Όπως λένε στο Euro2day.gr, οι ίδιες πηγές, το bonus συνδέεται με τα χρόνια εργασίας των υπαλλήλων στον οργανισμό, τη θέση και τον ρόλο τους στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Εκτός από τα χρήματα, όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας έλαβαν πριν από λίγες ημέρες και προσωπική επιστολή του επικεφαλής της εταιρείας κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος μετά από 35 χρόνια στο «τιμόνι» της Chipita ετοιμάζεται να παραδώσει τα ηνία στη Mondelez και να ξεκινήσει τον νέο επιχειρηματικό του κύκλο.

Σε αυτή τη νέα αρχή, περιλαμβάνονται και δραστηριότητες της Chipita που έναντι 2 δισ. δολάρια περνά, στις αρχές του 2022, στον έλεγχο της Mondelez.

  • Στην Chipita Foods, που ελέγχεται από τους πρώην μετόχους της ελληνικής πολυεθνικής εταιρείας, με βάση τη διάσπαση της Chipita που ολοκληρώθηκε στις 15 Νοεμβρίου, πέρασαν 8.000 μετοχές της Black Cherry και όλες τις μετοχές της Chipita Holdings Limited. Επίσης όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που αφορούν ή σχετίζονται με:
  • τη σύμβαση κοινής επιχείρησης της διασπώμενης (Chipita) και της Britannia Industries Limited. Πρόκειται για τη σύμβαση κοινής επιχείρησης στην Ινδία.
  • Τη σύμβαση άδειας τεχνολογίας και παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών στην Ινδία. Αφορά τη σύμβαση μεταξύ της Britchip Foods Limited και της Britannia Industries Limited.
  • Όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με το εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης στην Ινδία.
  • Όλα τα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας εξαιρουμένων των σημάτων, στην εδαφική περιοχή των χωρών: Ινδία, Σρι Λάνκα, Μπαγκλαντές, Νεπάλ, Μπουτάν, Μαλβίδες και Μυανμάρ, που υπάρχουν τώρα στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας ή θα υπάρχουν στο μέλλον.

Στον όμιλο της Chipita Foods, συμπεριλαμβάνονται οι θυγατρικές της και οι εταιρείες υπό τον έλεγχό της, δηλαδή η Givenrise, η Π.Γ. Nίκας, η Latin American Snackfoods APS, η Dolgia Investments Limited, κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v