Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda Development: Συμφωνία με Brook Lane για Πύργο Βουλιαγμένης

Οι δύο πλευρές θα αγοράσουν οικόπεδο από την Ελληνικό ΑΕ και θα ανεγείρουν πύργο μικτής χρήσης κοντά στο μετρό Βουλιαγμένης. Τα ποσοστά στην κοινοπραξία, το ύψος της επένδυσης και το παρασκήνιο μέχρι τις υπογραφές.

Lamda Development: Συμφωνία με Brook Lane για Πύργο Βουλιαγμένης

Ένα βήμα πριν τη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας για τη συγκρότηση κοινοπραξίας που θα αγοράσει οικόπεδο από την Ελληνικό ΑΕ, στο οποίο θα ανεγείρει πύργο επιφάνειας περίπου 72 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, βρίσκονται Lamda και Brook Lane.

Όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, κατά τη διαγωνιστική διαδικασία επιλογής συνεπενδυτή, την οποία «έτρεξε» η Lamda, η Brook Lane αποτέλεσε τον μοναδικό επενδυτή που υπέβαλε δεσμευτική προσφορά.

Παρότι η προσφορά της ενείχε, σύμφωνα με πληροφορίες, διαφοροποιήσεις ως προς τη δομή της συναλλαγής, σε σχέση με αυτά που προέβλεπε το business plan, αποτέλεσε τη βάση πολύμηνων συζητήσεων, οι οποίες κατέληξαν σε επί της αρχής συμφωνία, που θα οδηγήσει στην υπογραφή σύμβασης δέσμευσης (SPA).

Οι βασικοί όροι προβλέπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη σύσταση μικτής εταιρείας, στην οποία η Brook Lane θα κατέχει το 70% του μετοχικού κεφαλαίου και η Lamda το υπόλοιπο. Η εταιρεία θα αγοράσει το οικόπεδο από την Ελληνικό ΑΕ, έναντι τιμήματος, που προφανώς αποτελεί μέρος της συμφωνίας και εν συνεχεία θα προχωρήσει στην ανέγερση πολυώροφου πύργου. Οι χώροι του προβλέπεται να διατεθούν για γραφεία και ξενοδοχεία.

Η συνολική επένδυση εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 200 εκατ. ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθούν συνεπενδυτές στην πορεία. Οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν το 2023 και να αποπερατωθούν το 2025. Το έργο εντάσσεται σε αυτά της πρώτης πενταετίας και θα συνδυαστεί με την ανάπτυξη σημαντικών γραφειακών και εμπορικών χώρων από την ίδια πλευρά του Ελληνικού.

Σύμβουλοι της Lamda στη διαγωνιστική διαδικασία επιλογής συνεπενδυτή ήταν οι Deloitte και Savills.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v