Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά η δημόσια προσφορά για το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ

Η νέα έκδοση για πρώτη φορά ενσωματώνει τη ρήτρα αειφορίας, περιλαμβάνοντας όρους που δεσμεύουν τον ίδιο τον εκδότη κι όχι απλά τον χαρακτήρα των επενδύσεων.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά η δημόσια προσφορά για το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ

Ξεκινά σήμερα η δημόσια προσφορά για τη νέα ομολογιακή έκδοση επταετούς διάρκειας, με ρήτρα αειφορίας, του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με στόχο την άντληση έως 300 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ομολογιακή έκδοση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με 18 μήνες να μεσολαβούν από το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ, η οποία εμφανίζει βελτιωμένο εύρος απόδοσης (2,30%-2,70%) έναντι των προηγούμενων εκδόσεων (ομόλογο 120 εκατ. ευρώ το 2018 3,95% και το ομόλογο του Ιουλίου του 2020 2,75%).

Εκτός από την ευνοϊκή συγκυρία, η τιμολόγηση για το νέο ομόλογο αντικατοπτρίζει και τη νέα θέση του ομίλου, ο οποίος διαθέτει ιστορικά υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων αλλά και ευρύ επενδυτικό πλάνο στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Με βάση το ενημερωτικό δελτίο, ο όμιλος θα χρηματοδοτήσει με κεφάλαια έως 225 εκατ. ευρώ όλο το φάσμα των επιχειρηματικών του σχεδίων τόσο στον τομέα των κατασκευών όσο και μερικώς τον νέο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 877 MW με καύσιμο το φυσικό αέριο (CCGT) στην Κομοτηνή. Από τα αντληθέντα κεφάλαια, ποσό 46,7 εκατ. ευρώ αναμένεται να απορροφηθεί ως κεφάλαιο κίνησης ενώ 20 εκατ. ευρώ θα αποπληρώσουν υφιστάμενο δανεισμό.

Τέλος, σημειώνεται πως σε ευθυγράμμιση με τις δεσμεύσεις για συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων του, ο όμιλος δεσμεύεται για τη μείωση του Βασικού Δείκτη Επίδοσης (ΒΔΕ) κατά 25%, έως το τέλος του 2025.

Ειδικότερα, η ρήτρα αειφορίας του ομολόγου προβλέπει πέναλτι επιτοκίου, εφόσον ο εκδότης δεν εναρμονιστεί με τον περιβαλλοντικό του στόχο, και αποτελεί την πρώτη μορφή τέτοιας έκδοσης στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως ο όμιλος σκοπεύει να εξυπηρετήσει τον στόχο του, αυξάνοντας τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ των μονάδων ΑΠΕ (σε παράκτια και υπεράκτια αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά πάρκα και συστήματα αποθήκευσης) στις 3.000 MW μέχρι τη λήξη της διάρκειας του ομολόγου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v