Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Χωρίς απαρτία η Γ.Σ. των ομολογιούχων την Παρασκευή

Άκαρπες οι προσπάθειες για τη συγκέντρωση της ελάχιστης απαιτούμενης απαρτίας, προκειμένου να διεξαχθεί είτε η αυριανή είτε η επαναληπτική γενική συνέλευση των κατόχων του τρίτου ομολόγου. Εξετάζεται το ενδεχόμενο νέας πρόσκλησης προς τους ομολογιούχους.

MLS: Χωρίς απαρτία η Γ.Σ. των ομολογιούχων την Παρασκευή

Δεν κατέστη τελικά δυνατόν να επιτευχθεί η ελάχιστη απαιτούμενη απαρτία του 50%, προκειμένου να μπορέσει να ξεκινήσει τόσο η γενική συνέλευση της Παρασκευής των κατόχων του τρίτου ομολόγου της MLS όσο και η ενδεχόμενη επαναληπτική της, που είχε οριστεί για τη 17η Δεκεμβρίου.

Το βασικότερο θέμα της αυριανής γενικής συνέλευσης ήταν η πρόταση της διοίκησης της ΜLS προς τους ομολογιούχους να «παρέχουν την οριζόμενη στο άρθρο 53 παρ. 1 του Ν. 4738/2020 δήλωση ότι συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας εξυγίανσης της εκδότριας».

Τι σημαίνει μια τέτοια απόφαση για την εταιρεία; Ότι με τη σύμφωνη γνώμη και άλλων πιστωτών (έτσι ώστε αθροιστικά να υπερβούν το 20%) θα μπορέσει να αποκτήσει νομική προστασία τετράμηνης διάρκειας, προκειμένου μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα να καταφέρει να βρει λύση για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της.

Η ουσία είναι πως σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν «περάσει» η πρόταση της ΜLS, η εταιρεία είναι απόλυτα νομικά εκτεθειμένη σε όποιον θελήσει να προσφύγει εναντίον της, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το -ήδη πολύ δύσκολο- μέλλον της.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, εξετάζεται το ενδεχόμενο σύγκλησης νέας γενικής συνέλευσης των ομολογιούχων της τρίτης έκδοσης, με την ελπίδα ότι αυτή θα συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ελάχιστα ποσοστά απαρτίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v