Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικό: Στην Parsons το project management των κτιριακών έργων

Στην εξειδικευμένη αμερικανική εταιρεία αναθέτει το project management των προγραμματισμένων κτιριακών έργων η Lamda Development. Οι μνηστήρες για τα έργα υποδομής και το «pipeline» για τις δημοπρασίες που έρχονται.

Ελληνικό: Στην Parsons το project management των κτιριακών έργων

Νέα συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία Parsons σε ό,τι αφορά την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών διαχείρισης των κτιριακών έργων στο Ελληνικό σύναψε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Lamda Development, προωθώντας περαιτέρω τον σχεδιασμό έργων της πρώτης πενταετίας.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία διαθέτει ήδη συνεργασία με τη Hill International, η οποία έχει αναλάβει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών διαχείρισης έργου για την ανάπτυξη των υποδομών και τη διαμόρφωση τοπίου στο Ελληνικό. Στο σκέλος αυτό, η Lamda Development επιβεβαίωσε χθες την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών εκ μέρους 7 κατασκευαστικών εταιρειών για τον διαγωνισμό του πακέτου έργων υποδομών ύψους 250-300 εκατ. ευρώ, με στόχο την ανάδειξη αναδόχου εντός του Φεβρουαρίου του 2022.

Τα έργα περιλαμβάνουν δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, ηλεκτρισμού, οδικά δίκτυα και πεζοδρόμια, αντιπλημμυρικά, με βασικότερο όλων την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, για τα οποία προσφορές φέρονται να έχουν καταθέσει οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, Άκτωρ σε συνεργασία με την Αρχιρόδον, Intrakat σε συνεργασία με τη διεθνή κατασκευαστική WADE ADAMS, καθώς και ο όμιλος Μυτιληναίος (πιθανότατα συμμετέχοντας σε κάποιο από τα παραπάνω σχήματα).

Παράλληλα, η Lamda Development υλοποιεί και τον σχεδιασμό της για τα κτιριακά έργα, όπου -πέρα των άλλων- ανέθεσε το project management στην εξειδικευμένη εταιρεία Parsons. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία έχει ήδη λάβει τις δεσμευτικές προσφορές για το Early Contractor Involvement από τα τέσσερα κοινοπρακτικά σχήματα, τα οποία κατέθεσαν τις προτάσεις για το μελετητικό σκέλος του Πύργου Κατοικιών στην παραλία του Αγίου Κοσμά, γνωστό και ως Marina Tower.

Με βάση τους όρους της πρόσκλησης, οι προσφορές όφειλαν να προέρχονται από φορείς με πιστοποιημένη εμπειρία στην ανέγερση ψηλών κτιρίων, εξού και οι συμμαχίες των εγχώριων κατασκευαστικών ομίλων (Τέρνα με ACC, Άβαξ με Rizzani de Eccher, Ιntrakat με Bouygues και Archirodon με Besix), οι οποίες βρίσκονται πλέον σε φάση αξιολόγησης. Σε κάθε περίπτωση, το κατασκευαστικό έργο για τον Marina Tower θα αξιολογηθεί σε δεύτερο χρόνο, γεγονός που επιτρέπει ενδεχομένως την προσθήκη εργολάβων κατασκευής.

Στο ίδιο μοντέλο -αποστολής προσκλήσεων ενδιαφέροντος- αναμένεται να κινηθεί η Lamda Development και για τα υπόλοιπα κτιριακά έργα της πρώτης 5ετίας. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, προτεραιότητα παίρνει το εμπορικό κέντρο επί της Βουλιαγμένης, αλλά και η Marina Galleria ενώ ακολουθούν οι τρεις ακόμη πύργοι που έχει χωροθετήσει η Lamda -ο μεν μεικτής χρήσης στο παραλιακό μέτωπο, αλλά και οι δύο μικρότερου ύψους προς την πλευρά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, που αφορούν σε αναπτύξεις κτιρίων γραφείων (ο ένας αφορά την ήδη γνωστή συμφωνία με την Τρ. Πειραιώς).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v