Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Entersoft: Κέντρο ανάπτυξης λογισμικού δημιουργεί στην Πάτρα

Κέντρο ανάπτυξης και υλοποίησης λογισμικού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών δημιουργεί η Entersoft. Οι στόχοι της εισηγμένης για υψηλή οργανική ανάπτυξη και τα σχέδια για εξαγορές σε Ελλάδα και Ρουμανία.

Entersoft: Κέντρο ανάπτυξης λογισμικού δημιουργεί στην Πάτρα

Τη δημιουργία Κέντρου Ανάπτυξης και Υλοποίησης Λογισμικού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινά από τις αρχές του 2022 η Entersoft, κίνηση που αποφέρει γενικότερα αναπτυξιακά οφέλη για την εκπαίδευση και την κοινωνία της Αχαΐας, αλλά και που έχει ως στόχο να διασφαλίσει την αναπτυξιακή πορεία της εισηγμένης εταιρείας κατά τα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα, το Κέντρο Ανάπτυξης και Υλοποίησης Λογισμικού θα δημιουργήσει εξήντα νέες θέσεις εργασίας και θα φέρει πιο κοντά την πανεπιστημιακή εκπαίδευση με την αγορά. Πρόκειται για μια κίνηση κόστους 2-3 εκατ. ευρώ ετησίως, η οποία ωστόσο προβλέπεται να αποφέρει πολύ σημαντικά οφέλη στην Entersoft, καθώς αποσκοπεί στο να εξασφαλίσει πηγή μελλοντικών σημαντικών στελεχών για την εταιρεία, όταν κατά τα επόμενα χρόνια η εύρεση του κατάλληλου εξειδικευμένου προσωπικού θα αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον κλάδο της πληροφορικής.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Entersoft κ. Αντώνης Κοτζαμανίδης, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά πληροφορικής. Ειδικότερα, ο CEO της εταιρείας αναφέρθηκε στο πλήθος των πελατών που ζητά πλέον λύσεις λογισμικού, εξέλιξη που αποδίδεται: α) Στη γενικότερη ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα, β) Σε προϋπάρχουσες ανάγκες που αναδείχτηκαν μετά την έλευση της πανδημίας, γ) Στην υποβοήθηση της ζήτησης μέσα από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάπτυξης, δ) Στο γεγονός ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλές επιχειρήσεις είχαν μείνει πίσω σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις τους σε λογισμικό, οπότε τώρα καλούνται να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

«Βλέπουμε ότι η ανοδική αυτή τάση θα συνεχιστεί με έντονους ρυθμούς κατά τα επόμενα χρόνια και βασική πρόκληση για τον κλάδο είναι η ανεύρεση και η ενσωμάτων στελεχών», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Οργανική ανάπτυξη και εξαγορές

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της Entersoft, η διοίκηση ανέφερε πως η πορεία του τελευταίου τριμήνου του 2021 θα έχει εικόνα παρόμοια με αυτή του εννεαμήνου, μιλώντας για ανάπτυξη που σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι οργανική, αλλά παράλληλα ενισχύεται και από εξαγορές που έχουν υλοποιηθεί.

Η στρατηγική της εταιρείας βασίζεται στο τρίπτυχο οργανική ανάπτυξη, νέα προϊόντα και εξαγορές. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο μέτωπο, εξετάζονται εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με προφανέστερη επιλογή τη Ρουμανία, χώρα στην οποία η Entersoft έχει πολυετή παρουσία, διαθέτοντας καλό πελατολόγιο και εμπειρία της αγοράς. Δεν τίθεται θέμα χρηματοδότησης των εξαγορών, καθώς ήδη η εισηγμένη διαθέτει ισχυρό θετικό καθαρό ταμείο (net cash) ενώ παράλληλα θα μπορούσε να αντλήσει δανειακά κεφάλαια και από το τραπεζικό σύστημα.

Ανακοίνωση Entersoft

Νέα επένδυση της Entersoft, που δημιουργεί Κέντρο Υλοποίησης και Ανάπτυξης Λογισμικού στην Πάτρα σε συνεργασία με το τοπικό Πανεπιστήμιο. Αναμένεται να δημιουργήσει, στην πρώτη φάση, περί τις 60 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας επεκτείνεται και σε άλλα επίπεδα: προγραμματίζονται κοινές δράσεις σε υπάρχοντα και νέα ακαδημαϊκά προγράμματα του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, πρακτική άσκηση φοιτητών του σε τομείς συναφείς με τις δραστηριότητες της Entersoft, συνεργασία σε ερευνητικά έργα κοινού ενδιαφέροντος και δημοσιεύσεις.

Η στρατηγική κίνηση της Entersoft συνδυάζεται με τις υψηλές προτεραιότητες που έχει θέσει η εταιρεία όσον αφορά τη διαρκή ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής και την αξιοποίηση Ελλήνων μηχανικών και επιστημόνων. Όσον αφορά την τεχνολογία, η Entersoft ενσωματώνει στα προϊόντα επιχειρηματικού λογισμικού που διαθέτει την πιο προηγμένη τεχνολογία πληροφορικής, προκειμένου να απολαμβάνουν οι πελάτες της υπηρεσίες με τη βέλτιστη απόδοση.

Σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό, η Entersoft το 2016 απασχολούσε 190 άτομα, ενώ στο τέλος του 2021 θα ξεπεράσει τα 370, δηλαδή διπλασίασε το δυναμικό της. Το πλάνο της προβλέπει ότι σε ορίζοντα 5ετίας θα υπερ-διπλασιάσει εκ νέου το προσωπικό της. Για την κάλυψη των αναγκών, σε μια περίοδο που καταγράφεται έλλειμμα στην ελληνική αγορά εξειδικευμένου δυναμικού στο ΙΤ, αξιοποιεί κάθε πηγή άντλησης στελεχών με παράλληλο re-skilling αποφοίτων από παρεμφερείς κλάδους Θετικών & Οικονομικών επιστημών.

Με βάση το πλάνο της, προσφέρει ευκαιρίες αναβάθμισης και εξέλιξης στο προσωπικό της, μέσα από πλαίσιο που ανανεώνεται κάθε χρόνο. Επιπλέον χρηματοδοτεί 4 μεταπτυχιακά στελεχών ετησίως, ενώ συμμετέχει στη δράση Brain Regain και συνεργάζεται με φορείς όπως το Regeneration. Η επένδυση στην Πάτρα προσφέρει έναν επιπλέον κρίκο, καθώς η ανάπτυξη πιο στενών σχέσεων με τα ελληνικά πανεπιστήμια συμβάλλει στην άμεση επικοινωνία με τους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v