Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ετοιμάζουν ΜΕΒΓΑΛ, Σουρωτή και Κρι-Κρι

Οι τρεις εταιρείες αλλά και άλλες πέντε παραγωγικές επιχειρήσεις δρομολογούν νέες επενδύσεις. Τι αποφάσισαν τα αρμόδια όργανα, πόσα είναι τα προς επένδυση κεφάλαια και πού θα κατευθυνθούν.

Τι ετοιμάζουν ΜΕΒΓΑΛ, Σουρωτή και Κρι-Κρι

Στην ίδρυση νέας παραγωγικής μονάδας στη Θέρμη προχωρά η εταιρεία εμφιάλωσης και εμπορίας μεταλλικού νερού Σουρωτή. Η επένδυση της βορειοελλαδίτικης βιομηχανίας, η οποία εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο με απόφαση του Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών, είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους άνω των 24,9 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη επένδυση δεν είναι η μοναδική που έλαβε τις τελευταίες ημέρες το «πράσινο φως» ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο. Στις 15 Δεκεμβρίου εγκρίθηκε και το επενδυτικό σχέδιο της ΜΕΒΓΑΛ. Η επένδυση συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 9 εκατ. ευρώ αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας.

Νέα επένδυση επιλέξιμου και ενισχυόμενου ύψους 2,038 εκατ. ευρώ και από τη σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ. Το επενδυτικό σχέδιο το οποίο εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής γιαουρτιού.

Στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας εντάχθηκε με απόφαση του Εκτελεστικού Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η επένδυση της Στ. Νένδος. Το επενδυτικό σχέδιο αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας της μονάδας παραγωγής αρτοσκευασμάτων που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου και είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 2,133 εκατ. ευρώ.

Στην αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας επενδύει και η βιομηχανία ΒΙΟΚΥΤ. Με απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο της επένδυσης της εταιρείας που αφορά στην επέκταση παραγωγικής δυναμικότητας μονάδας κατασκευής χάρτινης συσκευασίας. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ξεπερνά τα 5,9 εκατ. ευρώ.

«Πράσινο φως» και για το επενδυτικό σχέδιο, επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 2,222 εκατ. ευρώ, της OLIVELLAS. Στις 9 Δεκεμβρίου, με απόφαση του Εκτελεστικού Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η επένδυση για την κτιριακή και μηχανολογική επέκταση της μονάδας επεξεργασίας βρώσιμων ελιών με αύξηση της υφιστάμενης δυναμικότητας εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Νέα επένδυση και από την εταιρεία Μανδρέκας. Το επενδυτικό σχέδιο συνολικού ενισχυόμενου και επιλέξιμου κόστους 2,96 εκατ. ευρώ αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας της μονάδας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων που βρίσκεται στην Κόρινθο.

Στον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης μονάδας επεξεργασίας γάλακτος για την παραγωγή τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων θα εστιάσει η νέα επένδυση της Γαλακτοκομικής Τριπόλεως, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 738.550 ευρώ. Σχετική απόφαση έλαβε στις 30 Νοεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v