Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Sunrise II

Η κεφαλαιακή ενίσχυση από τη συναλλαγή διαμορφώνεται σε +50 μονάδες βάσης επί του συνολικού δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας τον Σεπτέμβριο 2021, συνέπεια της ελάφρυνσης στο σταθμισμένο έναντι κινδύνων ενεργητικό.

Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Sunrise II

Σε συνέχεια σχετικών προηγούμενων ανακοινώσεων, η Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ολοκληρώθηκε κατόπιν λήψης όλων των απαραίτητων εγκρίσεων η συναλλαγή τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της θυγατρικής της «Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε.» με τίτλο “Sunrise II”, συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας ύψους €2,7 δισ. κατά την αντίστοιχη ημερομηνία αναφοράς της περιμέτρου.

Η Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. μεταβίβασε ποσοστό σαράντα τέσσερα τοις εκατό (44%) στην Intrum AB (publ) και επτά τοις εκατό (7%) στη Serengeti Opportunities Partners LP επί των ομολογιών ενδιάμεσης εξοφλητικής προτεραιότητας (mezzanine notes) της τιτλοποίησης, που είχε αποκτήσει μέσω ομιλικής διεταιρικής συναλλαγής.

H Τράπεζα Πειραιώς θα διακρατήσει ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας της τιτλοποίησης Sunrise ΙI, σύμφωνα με το εποπτικό πλαίσιο περί τιτλοποιήσεων. Επιπρόσθετα, η Tράπεζα Πειραιώς θα διακρατήσει ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) των ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας.

Η Πειραιώς Financial Holdings εξετάζει το ενδεχόμενο να διανείμει στους μετόχους της μέρος ή το σύνολο του εναπομείναντος ποσοστού των εν λόγω ομολογιών, υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εταιρικών και κανονιστικών εγκρίσεων.

Η κεφαλαιακή ενίσχυση από τη συναλλαγή διαμορφώνεται σε +50 μονάδες βάσης επί του συνολικού δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας τον Σεπτέμβριο 2021, συνέπεια της ελάφρυνσης στο σταθμισμένο έναντι κινδύνων ενεργητικό ή +120 μονάδες βάσης σωρευτικά και με την επίπτωση της συναλλαγής Mayfair όπως ανακοινώθηκε από την Πειραιώς Financial Holdings στις 20 Δεκεμβρίου 2021, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v