Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca Cola HBC: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού της CCBC Αιγύπτου

Η εξαγορά δίνει στην Coca-Cola HBC πρόσβαση στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση στην Αφρική κατ' όγκο και αυξάνει την έκθεση της Coca-Cola HBC σε γεωγραφικές περιοχές υψηλής ανάπτυξης.

Coca Cola HBC: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού της CCBC Αιγύπτου

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς από την Coca Cola HBC Holdings BV του 52,7% περίπου της Coca-Cola Bottling Company of Egypt SAE από τη MAC Beverages Limited και ορισμένα από τα συνδεδεμένα με αυτήν μέρη,  έναντι 304 εκατ. δολαρίων, ανακοίνωσε η Cοca Cοla HBC. Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, ένα επιπλέον ποσό κέρδους μπορεί να καταβληθεί με βάση τις οικονομικές επιδόσεις της CCBCE το 2021.

Ο νυν εκτελεστικός πρόεδρος της CCBCE, κ. Abdul Galil Besher, θα παραμείνει ως μη εκτελεστικός πρόεδρος της CCBCE. Η συναλλαγή με την MBL περιλαμβάνει επίσης την πιθανή απόκτηση από την CCH Holdings, στην ίδια τιμή ανά μετοχή που θα καταβληθεί στην MBL, άλλου μεριδίου περίπου 2,8% από ορισμένους άλλους μετόχους μειοψηφίας, κατόπιν συμφωνιών που θα συναφθούν εν ευθέτω χρόνω.

Επιπλέον, μετατρέψιμο δάνειο που εκδόθηκε σε θυγατρική της The Coca-Cola από την CCBCE, μετατρέψιμο σε νέες μετοχές CCBCE, μεταβιβάστηκε στην CCH Holdings έναντι τιμήματος περίπου 22 εκατ. δολαρίων σε μετρητά (το οποίο ισούται με το ανεξόφλητο κεφάλαιο και τους μη καταβληθέντες τόκους).

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς από την CCH Holdings του 42% περίπου της CCBCE από τον πωλητή TCCC, η οποία επίσης ανακοινώθηκε στις 12 Αυγούστου 2021, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα αυτόν τον μήνα, ανεβάζοντας τη συνολική ιδιοκτησία της CCH Holdings στην CCBCE στο 94,7%.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η εξαγορά δίνει στην Coca-Cola HBC πρόσβαση στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση στην Αφρική κατ' όγκο και αυξάνει την έκθεση της Coca-Cola HBC σε γεωγραφικές περιοχές υψηλής ανάπτυξης.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την CCBCE στον όμιλό μας. Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες για αυτή την επιχείρηση να ξεκλειδώσει σημαντικές ευκαιρίες στην κατηγορία NARTD στην Αίγυπτο. Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν η The Coca-Cola Company και η MBL και είμαστε έτοιμοι να γίνουμε μέρος της ιστορίας ανάπτυξης του συστήματος της Coca-Cola στην Αίγυπτο», σχολίασε o Zoran Bogdanovic, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v