Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο σκαμνί ξανά η οικογένεια Κουτσολιούτσου, «μάχη» για το 18μηνο

Το άτυπο μπρα ντε φερ μεταξύ της έδρας και των συνηγόρων υπεράσπισης για την ταχύτητα εκδίκασης της υπόθεσης της Folli Follie και η εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει τη διαδικασία στις... καλένδες.

Στο σκαμνί ξανά η οικογένεια Κουτσολιούτσου, «μάχη» για το 18μηνο

Δεύτερη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης της Folli Follie με βασικούς κατηγορούμενους, για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, τους άλλοτε μεγαλομετόχους της εταιρείας Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, καθώς και την Καίτη Κουτσολιούτσου. Συγκατηγορούμενοί τους στην υπόθεση που συντάραξε το ελληνικό χρηματιστήριο, στενοί τους συνεργάτες αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, σε άλλη αίθουσα, μεγαλύτερη από την αρχική, κατόπιν αιτήματος των διαδίκων, και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εξέλιξη του άτυπου «μπρα ντε φερ» που ήδη ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα μεταξύ έδρας και συνηγόρων υπεράσπισης, με αντικείμενο την ταχύτητα εκδίκασης της υπόθεσης.

Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου έδειξαν εξαρχής τις προθέσεις τους για ταχεία εκδίκαση της υπόθεσης, δεδομένου ότι τον προσεχή Μάρτιο ολοκληρώνεται το 18μηνο ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου. Εάν η δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε, οι δύο κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Στο πλαίσιο αυτό η έδρα όρισε πληθώρα δικασίμων για τον Φεβρουάριο, γεγονός που προκάλεσε το σχόλιο συνηγόρου υπεράσπισης, ο οποίος επεσήμανε ότι «δεν μπορεί το 18μηνο να θεωρείται εθνική καταστροφή».

Ξεκάθαρες πάντως είναι και οι προθέσεις κάποιων εκ των συνηγόρων υπεράσπισης να πλησιάσουν, και εί δυνατόν, να ξεπεράσουν το 18μηνο.

Σήμερα το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί για το αν ακόμη ένα πρόσωπο της υπόθεσης, ένας Κινέζος ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε έκνομες ενέργειες που αφορούν τη λειτουργία της εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ, θα δικαστεί τελικώς μαζί με τους λοιπούς κατηγορούμενους. Ο συγκεκριμένος ήταν αρχικά κατηγορούμενος, ωστόσο δεν εκλήθη να δικαστεί, καθώς θεωρήθηκε αγνώστου διαμονής.

Μέσω του συνηγόρου του, ο οποίος παρέστη στο δικαστήριο, ο Κινέζος επιθυμεί να δικαστεί με τους λοιπούς εμπλεκόμενους, ωστόσο ζήτησε, ως δικαιούται, μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική του γλώσσα ή στα αγγλικά. Το αίτημα αυτό υποστήριξε και ο συνήγορος του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, επισημαίνοντας ότι ο πελάτης του κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε πράξεις που βαρύνουν τον αλλοδαπό κατηγορούμενο.

Εάν το αίτημα αυτό γίνει δεκτό, τότε είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία, λόγω του ογκωδέστατου κατηγορητηρίου. Ο εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψή του, πρόταση που εφόσον υιοθετηθεί από τους δικαστές, θα σηματοδοτήσει την άμεση εκκίνηση της διαδικασίας, καθώς ο αλλοδαπός κατηγορούμενος θα δικαστεί σε δεύτερο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v