Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Ασφαλιστική: Κατατέθηκε στη DG Comp το σχέδιο πώλησης

Η διοίκηση θα περιμένει τις αποφάσεις για να προχωρήσει η συζήτηση για την Επιχειρησιακή Σύμβαση, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι.

Εθνική Ασφαλιστική: Κατατέθηκε στη DG Comp το σχέδιο πώλησης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής, κατατέθηκε χθες η επίσημη αίτηση προς την Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού (DgComp) για την εξέταση από την επιτροπή της πώλησης του 90,01% της Εθνικής Ασφαλιστικής στην CVC Capital Partners.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, αν η DgComp κρίνει ότι δεν πλήττεται καμία αρχή ανταγωνισμού πρέπει να εκδώσει την απόφασή της μέχρι τις 24/2/2022. Σε διαφορετική περίπτωση, θα εξεταστεί ενδελεχώς η συναλλαγή και αυτό θα κρατήσει 6 - 8 μήνες και πιθανά θα επιβληθούν όροι στην συναλλαγή.

Είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση, συνεχίζει ο Σύλλογος, «η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής μας δήλωσε - και μπορούμε να το αντιληφθούμε - ότι η όποια απάντηση για την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τον Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας θα υπάρξει μετά της 10 Μαρτίου 2022, ημερομηνία που εκτιμούν ότι η DgComp θα έχει εκδώσει τη θετική της απόφαση.

Μπροστά σε αυτή την αντιμετώπιση, προτείναμε, στο πλαίσιο της καλής πίστης, να δοθεί μια δίμηνη παράταση ισχύος, τόσο της ΕΣΣΕ όσο και του ΕΚΕ με τους ισχύοντες όρους, προκειμένου να συζητηθούν με το όποιο ιδιοκτησιακό καθεστώς τα αιτήματά μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v