Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλο ενδιαφέρον για τρία ακίνητα-φιλέτα της doValue

Πακέτο τριών γραφειακών συγκροτημάτων στο Μαρούσι βγάζει προς πώληση η doValue. Ισχυρό ενδιαφέρον από ΑΕΕΑΠ και επενδυτικά κεφάλαια. Πάνω από 90 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τρία ακίνητα-φιλέτα της doValue

Τρία κτίρια γραφείων στο Μαρούσι, ήδη εκμισθωμένα στην EY, στα EΛΠΕ και στις εταιρείες Φουρλής και Bayern, ρευστοποιεί η doValue, μέσω της διαδικασίας ελεύθερης εκποίησης.

Η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας προβλέπει την κατάθεση προσφορών για μεμονωμένα ακίνητα ή για το σύνολο του πακέτου, με μεγάλες ΑΕΕΑΠ και επενδυτικά κεφάλαια να έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον. Η αξιολόγηση των προσφορών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Φεβρουαρίου, ωστόσο αν δεν υπάρξουν ικανοποιητικές προτάσεις, διατηρείται το ενδεχόμενο πλειστηριασμού των ακινήτων σε δεύτερο χρόνο.

Η συνολική αποτίμηση των τριών ακινήτων υπερβαίνει τα 90 εκατ. ευρώ και αποτελεί τη βάση που θέτει η doValue για την τιμή εκποίησης, προκειμένου να καλύψει το ανοιχτό υπόλοιπο του δανείου πίσω από τα εν λόγω ακίνητα. Σημειώνεται πως η εκποίηση γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του οφειλέτη, επιχειρηματία Λ. Έλληνα, ο οποίος απέκτησε τα εν λόγω ακίνητα το 2011 από την εταιρεία Ektasis Development του Παναγιώτη Ευθυμίου.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς real estate, τα συγκεκριμένα ακίνητα παρέχουν ικανοποιητικές αποδόσεις ενώ βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας, οι πλειοδότες αυτών δικαιούνται την αναπροσαρμογή των μισθωμάτων. Πέρα ωστόσο από την επένδυση απόκτησης των ακινήτων, προβλέπονται και κεφάλαια για τον εκσυγχρονισμό των εν λόγω γραφειακών χώρων προκειμένου να καλύπτουν τα τελευταία σύγχρονα standards.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v