Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intertech: Αύξηση εσόδων 18% και επιστροφή στα κέρδη

Η περυσινή βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων της Ιntertech αποδίδεται στις προσπάθειες για ενδυνάμωση των μεριδίων αγοράς.

Intertech: Αύξηση εσόδων 18% και επιστροφή στα κέρδη

Αύξηση κύκλου εργασιών της τάξεως του 18% σημείωσε πέρυσι η Intertech (από τα 18,8 κοντά στα 22 εκατ. ευρώ), ξεπερνώντας τις αρνητικές επιδράσεις της πανδημίας, εξέλιξη που συνοδεύτηκε και από την επιστροφή της εισηγμένης εταιρείας σε κερδοφόρο πορεία (-262 χιλ. το 2021 και -1,195 εκατ. το 2020).

Η περυσινή βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων της Ιntertech αποδίδεται στις προσπάθειες για ενδυνάμωση των μεριδίων αγοράς, αλλά και στις κινήσεις που έγιναν και είχαν ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση της προσφερόμενης προϊοντικής γκάμας.

Ήδη, στο εννεάμηνο του 2021 η εισηγμένη είχε εμφανίσει πωλήσεις 16 εκατ. ευρώ, EBITDA +588 χιλ. ευρώ και προ φόρων κέρδη 100 χιλ. ευρώ. Όπως όλα δείχνουν, η εταιρεία έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες του παρελθόντος, εμφανίζοντας κερδοφόρα αποτελέσματα, διαθέτοντας ισχυρή ρευστότητα και κατέχοντας σημαντικού ύψους (για τα μεγέθη της) ακίνητη περιουσία.

Στους φετινούς στόχους της εισηγμένης εταιρείας συγκαταλέγεται η νέα άνοδος των οικονομικών της επιδόσεων, πλην όμως η Ιntertech καλείται να αντιμετωπίσει σειρά προκλήσεων, όπως π.χ. τα προβλήματα που εμφανίζονται στη διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα και ειδικότερα στη δυνατότητα απόκτησης επαρκών αποθεμάτων.

Όπως άλλωστε είχε επισημάνει η διοίκηση της Intertech όταν ανακοίνωνε τα εννεαμηνιαία αποτελέσματά της, «η εταιρεία αντιμετωπίζει τις ελλείψεις και τις αυξήσεις των τιμών με άμεσες κινήσεις προσαρμογής, εφαρμόζοντας με ευελιξία όποιες εναλλακτικές κρίνονται καταλληλότερες. Η μετακύλιση του αυξημένου κόστους στις τιμές πώλησης των εμπορευμάτων υλοποιείται σταδιακά και θα προσδιοριστεί από την ελαστικότητα της ζήτησης στο προσεχές διάστημα. Παράλληλα, όπως έχει ήδη ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό με τις εταιρικές ανακοινώσεις, η Ιntertech έχει επενδύσει σε νέες στρατηγικές συνεργασίες στον κλάδο της τηλεφωνίας και των λύσεων επικοινωνίας με τις Alcatel-Lucent S.A., Yeastar Information Technology Co., Ltd».

Το παρών στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της Ιntertech έδωσαν και εκπρόσωποι της Eurobank, η οποία κατέχει κάτι λιγότερο από το 30% της εταιρείας (αγορασμένο πέρυσι από τον Δημήτρη Κοντομηνά, προφανώς για λόγους αποπληρωμής μη εξυπηρετούμενων δανείων του γνωστού επιχειρηματία) και ως απώτερο στόχο έχει τη ρευστοποίηση του συγκεκριμένου ποσοστού. Φήμες που θέλουν την Τράπεζα να έχει κάνει σχετική κρούση στον βασικότερο μέτοχο της εισηγμένης (Κων/νο Αμοιρίδη) δεν μπόρεσαν να διασταυρωθούν. Πάντως σε περίπτωση που ο κ. Αμοιρίδης αποκτήσει το πακέτο της Eurobank (και κατ’ επέκταση την πλειοψηφία της εταιρείας), τότε θα είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει και σε δημόσια πρόταση προς τους υπόλοιπους μετόχους.

Στο πλαίσιο της χθεσινής γενικής συνέλευσης, εγκρίθηκε η διεύρυνση του αντικειμένου δραστηριοτήτων της εταιρείας, με σκοπό να μπορεί να επεκταθεί χωρίς ενδεχόμενα νομικά προσκόμματα σε νέες κατηγορίες προϊόντων-υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v