Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται mega deal για τρία ξενοδοχεία της Χαλκιδικής

Η οικογένεια Γρηγοριάδη (G-Hotels) συζητά την πώληση τριών μονάδων, συνολικής δυναμικότητας 1.000 κλινών. Σε περίοδο αποκλειστικών συζητήσεων με ξένο επενδυτικό όμιλο. Οι εκτιμήσεις για το enterprise value και το προφίλ του ομίλου G-Hotels.

Ερχεται mega deal για τρία ξενοδοχεία της Χαλκιδικής

Σε εκ νέου διερεύνηση αγοράς για την πώληση τριών ξενοδοχειακών μονάδων του στη Χαλκιδική, οι οποίες ελέγχονται μέσω μίας ή δύο εταιρειών, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια Γρηγοριάδη.

Μετά την άκαρπη προσπάθεια του 2019, η οικογένεια ξεκίνησε, κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, νέα διαδικασία εξεύρεσης αγοραστή. Προς πώληση διατίθεται το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας/εταιρειών που ελέγχει τα ξενοδοχεία Theophano Imperial Palace, Athos Palace και Pallini Beach, στη Χαλκιδική, συνολικής δυναμικότητας περίπου 1.000 κλινών.

Η διαδικασία ξεκίνησε εντός του 2021 και έφθασε σχεδόν στο νήμα, αλλά η υπαναχώρηση του επενδυτή, λόγω δικών του θεμάτων, την επανέφερε στο στάδιο της αφετηρίας, προ ενός τριμήνου.

Με χρηματοοικονομικό σύμβουλο την Deloitte, οι μέτοχοι βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε περίοδο αποκλειστικών συζητήσεων με ξένο επενδυτικό όμιλο, ο οποίος επιδιώκει να «κτίσει» ευρύ χαρτοφυλάκιο ξενοδοχειακών κλινών στην Ελλάδα. Στη διάρκεια της περιόδου αποκλειστικότητας, διενεργήθηκε due diligence και ετοιμάζεται -αν δεν έχει ήδη υποβληθεί- δεσμευτική προσφορά.

Εφόσον δεν επέλθει συμφωνία, η διαδικασία θα ανοίξει καθώς υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από τρίτους επενδυτές (private equity και real estate funds, ξενοδοχειακούς ομίλους). Η αγορά υπολογίζει ότι η συνολική επιχειρησιακή αξία (enterprise value) των τριών μονάδων, δυναμικότητας περίπου 1.000 κλινών, θα ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ (σ.σ. τα περίπου 20 εκατ. ευρώ αφορούν στην ανάληψη υφιστάμενου δανεισμού).

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη διαδικασία έτρεξε για τις προαναφερόμενες ξενοδοχειακές μονάδες το 2019, με σύμβουλο πάλι την Deloitte. Η διαδικασία ήταν σε προχωρημένο στάδιο, αλλά οι συζητήσεις με τη HIG Capital, η οποία είχε υποβάλει την καλύτερη προσφορά, διακόπηκαν, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Η οικογένεια Γρηγοριάδη διαχειρίζεται, υπό την κοινή επωνυμία G-Hotels, έξι ξενοδοχεία (δύο 5άστερα, δύο 4άστερα και δύο 3 αστέρων), σε Χαλκιδική (Theophano Imperial Palace, Simantro Beach, Athos Palace, Pallini Beach, Macedonian Sun) και Κρήτη (Panormo Beach Hotel), συνολικής δυναμικότητας 1.600 κλινών.

Εφόσον πωληθούν οι τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική, η οικογένεια θα διατηρήσει τα ξενοδοχεία Simantro Beach, Macedonian Sun στη Χαλκιδική και το Panormo Beach στην Κρήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v