Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτίζει νέο εργοστάσιο ο Σταύρος Νένδος

Νέα μεγάλη επένδυση άνω των 18 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Αρτοποιία ΣΕΛΕΚΤ. Και σύμβαση με την Ολυμπία Οδό.

Χτίζει νέο εργοστάσιο ο Σταύρος Νένδος

Το «πράσινο φως» για την ένταξη της επένδυσης της Στ. Νένδος (Αρτοποιία ΣΕΛΕΚΤ) στον Αναπτυξιακό Νόμο «άναψε» ο προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης).

Η επένδυση συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 18,140 εκατ. ευρώ αφορά στην ίδρυση νέας μονάδας παραγωγής αρτοσκευασμάτων στον Δήμο Ωραιοκάστρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Είχε προηγηθεί στα τέλη του 2021 η έγκριση ενός ακόμη επενδυτικού σχεδίου της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας. Το επενδυτικό σχέδιο αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας της μονάδας παραγωγής αρτοσκευασμάτων που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου και είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 2,133 εκατ. ευρώ.

Η βιομηχανία, γνωστή με το brand Select, διαθέτει τα προϊόντα της μεταξύ άλλων στις αλυσίδες εστίασης Goody’s, Everest (ανήκουν στη Vivartia) και σε ευρύ δίκτυο σούπερ μάρκετ. Στη χρήση του 2020 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) οι πωλήσεις σε επίπεδο ομίλου υποχώρησαν στα 19,27 εκατ. ευρώ από 22,34 εκατ. ευρώ το 2019, το λειτουργικό αποτέλεσμα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (Ebitda) διαμορφώθηκε στα 2,95 εκατ. ευρώ έναντι 4,37 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 1,24 εκατ. ευρώ έναντι 2,55 εκατ. ευρώ το 2019.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς και συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου, η θυγατρική της εταιρεία ΕΖΕΕ ΜΕΓΑΡΩΝ ΑΕ υπέγραψε σύμβαση με την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ ΑΕ για την παραχώρηση του δικαιώματος εκμίσθωσης και εκμετάλλευσης των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών - ΣΕΑ Μεγάρων μέχρι το 2038.

Το περασμένο φθινόπωρο, ο Σταύρος Νένδος μαζί με την εταιρεία του πούλησαν το 9,505% του μετοχικού κεφαλαίου της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος.

Τέλος, ο Στ. Νένδος ήταν στην ομάδα που ίδρυσε τη Wonderplant, την υδροπονική μονάδα παραγωγής του κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, ενώ μαζί με τον Μ. Αραμπατζή έχουν από κοινού την εταιρεία Νένδος - Αραμπατζής ΑΕ Εστίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v