Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζα Πειραιώς: Αποχωρεί η Ελ. Βρεττού, επιστρέφει ο Θ. Τζούρος

Αναμένονται ανακοινώσεις για την αποχώρηση της ανώτερης γενικής διευθύντριας Corporate & Investment Ελένης Βρεττού. Αντικαταστάτης της ο Θοδωρής Τζούρος, επικεφαλής Corporate & Shipping της Intrum. Τα σχέδια της κας Βρεττού.

Τράπεζα Πειραιώς: Αποχωρεί η Ελ. Βρεττού, επιστρέφει ο Θ. Τζούρος

Αμεσα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την Tράπεζα Πειραιώς για την αλλαγή φρουράς στο τιμόνι της διεύθυνσης Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής (corporate & investment banking), καθώς αποχωρεί η επικεφαλής Ελένη Βρεττού (φωτ.).

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι καθήκοντα νέου ανώτερου γενικού διευθυντή στην εν λόγω διεύθυνση της τράπεζας αναλαμβάνει ο Θοδωρής Τζούρος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του επικεφαλής Corporate & Shipping Recovery στην Intrum Hellas.

Η αποχώρηση της ανώτερης διευθύντριας του τμήματος Ελένης Βρεττού είχε δρομολογηθεί από τις αρχές του έτους και κατόπιν της τακτοποίησης των απαιτούμενων διαδικασιών, ελήφθησαν από τη διοίκηση της τράπεζας οι τελικές αποφάσεις.

Ο Θ. Τζούρος, πριν μεταφερθεί στην Intrum Hellas, εργαζόταν στην Tράπεζα Πειραιώς με αρμοδιότητα τις αναδιαρθρώσεις εταιρικών και ναυτιλιακών δανείων. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Intrum Hellas (σ.σ. το 20% αυτής ανήκει στην Tράπεζα Πειραιώς) ασχολήθηκε με σημαντικές αναδιαρθρώσεις και πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία είχαν περάσει από την Tράπεζα Πειραιώς στην Intrum.

Αλλαγή σελίδας

Η κα Ελένη Βρεττού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να ασχοληθεί με νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, εκτός τραπεζικού συστήματος και εκτός της ναυτιλίας (αυτής καθ' αυτής), παρά την έντονη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων.

Η Ελένη Βρεττού εντάχθηκε στο διοικητικό δυναμικό της Tράπεζας Πειραιώς το 2019 από την HSBC και από την πρώτη ημέρα εκτελούσε στην τράπεζα καθήκοντα ανώτερης γενικής διευθύντριας Corporate& Investment banking. Ήταν, δηλαδή, υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την εποπτεία της στρατηγικής της τράπεζας σε ολόκληρη τη wholesale περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των Large Corporate, SMEs, Shipping, Structured Finance, Real Estate and Hospitality, του Αγροτικού τομέα, καθώς και των προϊόντων Transaction Banking, Leasing, Factoring και Investment Banking και συμμετείχε σχεδόν σε όλες τις επιτροπές της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v