Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tιμ Χέτγκες (CEO Deutsche Telekom): Η Ελλάδα έχει ρέντα!

Με διθυραμβικά σχόλια αναφέρθηκε ο CEO της Deutsche Telekom για την Ελλάδα και όσα έχει επιτύχει το τελευταίο διάστημα, στον απόηχο της επίσκεψής του στη χώρα μας.

Tιμ Χέτγκες (CEO Deutsche Telekom): Η Ελλάδα έχει ρέντα!

Η Ελλάδα έχει σημειώσει εντυπωσιακές επιτυχίες στον τομέα της ψηφιοποίησης, τονίζει σε ανάρτησή του στο Linkedin ο επικεφαλής της Deutsche Telekom, Tιμ Χέτγκες.

«Η Ελλάδα έχει ρέντα! Πού το στηρίζω αυτό; Όχι στην περσινή οικονομική ανάπτυξη του 6,5%. Όχι στην επιτυχία του ΟΤΕ μας, ο οποίος πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις για την επέκταση των υποδομών και ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ. Δεν το στηρίζω ούτε στις πολλές πρωτοβουλίες ψηφιοποίησης που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, οι οποίες είναι εντυπωσιακές .Το στηρίζω αντίθετα στη βούληση για αλλαγή και νέα ξεκινήματα που είδα κατά την επίσκεψή μου στην Αθήνα μαζί με τον συνάδελφό μου Ντομινίκ Λερουά. Τόσο με τον Μιχάλη Τσαμάζ και τη διοικητική ομάδα του όσο και με τους φορείς χάραξης πολιτικής με τους οποίους αντάλλαξα απόψεις – ιδίως τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη. Εμείς στη Γερμανία μπορούμε πραγματικά να παραδειγματιστούμε από αυτό» υποστηρίζει ο κ. Χέτγκες.

Ο ίδιος τονίζει ότι «η προθυμία της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις μετά την οικονομική κρίση και να προχωρήσει σε αλλαγές βήμα-βήμα μου επιβεβαιώνει ότι πράξαμε καλά που διπλασιάσαμε τις επενδύσεις μας για την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στη χώρα και που αυξήσαμε τους στόχους μας για την ανάπτυξη του 5G», προσθέτοντας ότι οι επιτυχίες σε επίπεδο ψηφιοποίησης είναι εντυπωσιακές».

«Η Ελλάδα έχει ψηφιοποιήσει σχεδόν 1.500 διοικητικές διαδικασίες τα τελευταία χρόνια. Το 2018, αυτές χρησιμοποιήθηκαν 8,8 εκατομμύρια φορές (“συναλλαγές”). Το 2020 94 εκατομμύρια φορές. Και το 2021 567 εκατομμύρια φορές. Για παράδειγμα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο κινητό τηλέφωνο ή η ψηφιακή ταυτότητα για τα νεογνά. Μπορείτε να το χαρακτηρίσετε “κάθαρση” ή μπορείτε να το χαρακτηρίσετε ορθή διοίκηση. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα δείχνει ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι εφικτός. Τόσο σε εταιρείες όσο και σε διοικήσεις. Με μια ξεκάθαρη στρατηγική και με θαρραλέες αποφάσεις» υπογραμμίζει ο κ. Χέτγκες δηλώνοντας εντυπωσιασμένος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v