Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζιρακιάν Profil: Πόσο μας επηρεάζει η επίθεση στην Ουκρανία

"Κατά το τρέχον έτος η Εταιρεία, παρακολουθώντας την κλιμάκωση της έντασης, όλο το προηγούμενο διάστημα, έλαβε μέτρα προστασίας μέσω της ενίσχυσης της διασποράς των προμηθειών της σε Α’ ύλες από άλλες χώρες", σημειώνει η Τζιρακιάν.

Τζιρακιάν Profil: Πόσο μας επηρεάζει η επίθεση στην Ουκρανία

Η εταιρεία «ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΛΙΜΠΑΡ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ PROFIL Α.Ε.» κατόπιν παρότρυνσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με επιστολή της από 24/02/2022, για την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, αναφορικά με την έκθεση των εγχώριων εισηγμένων εταιρειών στις εμπλεκόμενες χώρες, Ουκρανία και Ρωσία, αλλά και την αποτύπωση των επιπτώσεων από τις πρόσφατες εξελίξεις ανακοινώνει τα εξής:

Οι εμπλεκόμενες χώρες Ουκρανία και Ρωσία αποτελούν σημαντικές πηγές παραγωγής Α’ υλών χάλυβα τόσο για την παγκόσμια αγορά όσο και για τον εγχώριο χαλυβουργικό κλάδο. Η Εταιρεία προμηθεύεται σταθερά και επί πολλά έτη, Α’ ύλες από τις ανωτέρω αγορές χάλυβα καλύπτοντας μέρος των αναγκών της. Κατά το έτος 2021 η Εταιρεία κάλυψε από τις ανωτέρω αγορές μόνο το 17% των αναγκών της σε χάλυβα, ενώ η αναλογία των διατηρούμενων αποθεμάτων της ανέρχεται στο 3% του Ενεργητικού της.

Κατά το τρέχον έτος η Εταιρεία, παρακολουθώντας την κλιμάκωση της έντασης, όλο το προηγούμενο διάστημα, έλαβε μέτρα προστασίας μέσω της ενίσχυσης της διασποράς των προμηθειών της σε Α’ ύλες από άλλες χώρες.

Περαιτέρω σημειώνεται ότι η Εταιρεία δεν πραγματοποιεί πωλήσεις στις αγορές των εμπλεκομένων χωρών και επομένως δεν αναμένει άμεση απώλεια πωλήσεων από την ένταση που έχει προκληθεί. Καθώς η πολεμική σύγκρουση των εμπλεκομένων χωρών εξελίσσεται και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς, η πρόβλεψη της έκτασης και διάρκειας των επιχειρηματικών και οικονομικών επιπτώσεών της είναι δυσχερής και το πλήρες φάσμα των πιθανών συνεπειών που θα επιφέρει για την παγκόσμια οικονομία είναι δύσκολο να προβλεφθεί στο παρόν στάδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v