Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται στην Αθήνα η «τουρκική Zara»

Εγκαίνια αυτή την εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη και στα μέσα Μαρτίου στην Αθήνα για το τουρκικό brand LC Waikiki. Επιταχύνεται η ανάπτυξη μετά την πανδημία. Οι επιδόσεις στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Ερχεται στην Αθήνα η «τουρκική Zara»

Το 7ο κατάστημα του δικτύου της στην Ελλάδα ετοιμάζεται να εγκαινιάσει η LC Waikiki ή «τουρκική Ζara», όπως συνηθίζεται να την αποκαλούν, επειδή προσφέρει είδη μόδας σε προσιτές τιμές για όλη την οικογένεια και στοχεύει να γίνει μία από τις τρεις πιο επιτυχημένες μάρκες ρούχων της Ευρώπης μέχρι το 2023. Με άλλα λόγια, ανταγωνίζεται σήματα όπως η ισπανική Zara, που έχει την πρωτοκαθεδρία στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά και η σουηδική H&M.

Η LC Waikiki ανοίγει αυτή την εβδομάδα νέο κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη και στα μέσα Μαρτίου προετοιμάζει εγκαίνια σε ένα ακόμη σημείο πώλησης, στην Αθήνα. Οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου River West στον Κηφισό γνωρίζουν από τις προετοιμασίες που γίνονται στο επίπεδο -1, σε εμπορικό χώρο πάνω από 1.400 τ.μ., ότι αναμένεται άνοιγμα LC Waikiki.

Επιπροσθέτως η Waikiki έχει κλείσει συμφωνία μίσθωσης χώρου και στο υπό κατασκευή εμπορικό πάρκο Piraeus Retail Park της Ten Brinke στο Φάληρο, που πέρασε πρόσφατα στον έλεγχο της Trade Estates του ομίλου Fourlis. Τα εγκαίνια τοποθετούνται μετά το Πάσχα, με βάση τις εκτιμήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κατάστημα LC Waikiki στην Ελλάδα άνοιξε το 2018 στο εμπορικό κέντρο Flamingo, στην Ξάνθη και έναν χρόνο αργότερα άνοιξε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, στο εμπορικό κέντρο Μακεδονία της Πυλαίας. Έκτοτε ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση της στη Βόρεια Ελλάδα και επεκτάθηκε σε μεγάλες πόλεις όπως η Λάρισα, η Κόρινθος και η Πάτρα.

Μετά την πανδημία, η εταιρεία επιταχύνει τις επενδύσεις. Με την τοποθέτηση του σήματος σε River West και Piraeus Retail Park, η Waikiki αποκτά παρουσία στην πρωτεύουσα, μεγεθύνοντας το αποτύπωμά της στη χώρα. Το 2020, με έξι υποκαταστήματα και εν μέσω πανδημίας, η εταιρεία περιορισμένης ευθύνης που αναπτύσσει το δίκτυο στην Ελλάδα (LC WAIKIKI ΜΕΠΕ) εμφάνισε κύκλο εργασιών 7,2 εκατ. ευρώ, με αύξηση 2,9%. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 2,34 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 3,01%. Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημία 950.257,76 ευρώ έναντι κερδών 14.908,64 και το ενεργητικό αυξήθηκε κατά 15,5% σε 5,9 εκατ. ευρώ από 5,15 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Γεννήθηκε στο Παρίσι και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη

Σημειώνεται ότι η LC Waikiki ιδρύθηκε το 1988 από τον Γάλλο σχεδιαστή George Amouyal και τους συνεργάτες του. Πήρε το όνομά της από τη διάσημη παραλία Waikiki (και το LC, τα αρχικά του Les Copains, που σημαίνει φίλοι στα γαλλικά).

Το 1997, η Tema Tekstil, του ομίλου Taha, εξαγόρασε τα δικαιώματα για την παγκόσμια ανάπτυξη της μάρκας LC Waikiki. Ο George Amouyal διατήρησε ένα ποσοστό 7% και ο πλήρης έλεγχος και το management πέρασε στον τουρκικό όμιλο Taha και ειδικότερα στην εταιρεία του Taha Tekstil, στην οποία την ευθύνη ανέλαβε ο Mustafa Küçük. Ο ίδιος ηγήθηκε του σχεδίου ανάπτυξης του σήματος και σήμερα ελέγχει μαζί με μέλη της οικογένειάς του 47,34% των μετοχών. Επιπλέον 35,42% ελέγχει η οικογένεια Dizdar και μικρότερα ποσοστά η οικογένεια Kisacik (7,18%), ο Amouyal (6,48%) και άλλοι μέτοχοι.

Έτσι το brand που γεννήθηκε στο Παρίσι, μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη και με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία, το 2020 εμφάνισε πωλήσεις 22,6 δισ. τουρκικές λίρες (1,46 δισ. ευρώ), με 845 εκατ. δολ. εξαγωγές.

Απασχολεί περίπου 54.000 υπαλλήλους και διαθέτει δίκτυο με πάνω από 1.200 καταστήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v