Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επαφές Foodlink με οικογένεια Δελατόλα για επιχειρηματική συμπόρευση

Σκοπός των συζητήσεων είναι η συνένωση των Εταιρειών και η ανταλλαγή μετοχών με στόχο τη δημιουργία του μεγαλύτερου ομίλου Logistics Ελληνικών συμφερόντων.

Επαφές Foodlink με οικογένεια Δελατόλα για επιχειρηματική συμπόρευση

Τις διαπραγματεύσεις με τις τρεις εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Δελατόλα (Δελατόλας Μεταφορών 3PL Υπηρεσιών, Δελατόλας Ταχυμεταφορική και Easy Transport) ανακοίνωσε σήμερα η Foodlink, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σκοπός αυτών των συζητήσεων είναι «η συνένωση των εταιρειών και η ανταλλαγή μετοχών με στόχο τη δημιουργία του μεγαλύτερου Ομίλου Logistics ελληνικών συμφερόντων».
Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, πλην όμως βρίσκονται σε «καλό δρόμο».

Η Foodlink η οποία το 2020 σημείωσε κύκλο εργασιών 70 εκατ. ευρώ, πέρυσι απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών της Αθηναϊκής Μεταφορικής (με στόχο μεταξύ άλλων την εκμετάλλευση του δικτύου που διαθέτει η τελευταία στην επαρχία), ενώ τα ετήσια έσοδα των τριών εταιρειών της οικογένειας Δελατόλα εκτιμώνται γύρω στα 22 εκατ. ευρώ, με τη ρευστότητά τους να είναι ικανοποιητική και το αποτέλεσμά τους κερδοφόρο (άρα σε περίπτωση που συμφωνηθεί και ολοκληρωθεί η συγχώνευση, εκτιμάται πως το μεγαλύτερο ποσοστό στο ενοποιημένο σχήμα θα το έχουν λογικά οι μέτοχοι της Foodlink).

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, βασικότερα προσδοκώμενα οφέλη από ένα τέτοιο εγχείρημα για την Foodlink θα μπορούσαν να είναι (πέρα από την ενίσχυση των οικονομικών επιδόσεων):

  • Η εκμετάλλευση οικονομικών κλίμακας και σημαντικών συνεργειών.
  • Η άντληση τεχνογνωσίας στο μεταφορικό κομμάτι των εργασιών.
  • Η απόκτηση πρόσθετου δικτύου στο μέτωπο της διανομής.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο των συζητήσεων, τα στελέχη των εταιρειών της οικογένειας Δελατόλας θα παραμείνουν και θα προσεφέρουν ενεργά στο ενοποιημένο σχήμα που συζητείται να προκύψει, ενισχύοντας έτσι και το management teem της εισηγμένης.

Η Foodlink έκλεισε το 2021 ενισχύοντας τον κύκλο εργασιών της κατά μονοψήφιο ποσοστό σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, ενώ στο πρώτο εξάμηνο της περυσινής χρονιάς είχε εμφανίσει κύκλο εργασιών 35 εκατ. ευρώ και ζημία προ φόρων 168 χιλ. ευρώ.

Η ανακοίνωση

Η Εταιρεία «ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ», επιθυμεί να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, ότι βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές και συζητήσεις με τις εταιρείες «ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 3PL ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α.Ε.», «ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και «EASY TRANSPORT I.K.E.», συμφερόντων της Οικογένειας Δελατόλα, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο των Logistics.

Σκοπός των συζητήσεων είναι η συνένωση των Εταιρειών και η ανταλλαγή μετοχών με στόχο τη δημιουργία του μεγαλύτερου ομίλου Logistics Ελληνικών συμφερόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v