Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η AVAX κύριος ανάδοχος για την 1η φάση των έργων στο Ελληνικό

Οι εργασίες αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν εντός του Μαρτίου της φετινής χρονιάς και προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν έως τον Σεπτέμβριο του 2025. Ποια έργα ανάπλασης της περιοχής περιλαμβάνονται στο πακέτο.

Η AVAX κύριος ανάδοχος για την 1η φάση των έργων στο Ελληνικό

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία της τεχνικής και οικονομικής αξιολόγησης των προσφορών που υποβλήθηκαν αναφορικά με τα κατασκευαστικά έργα υποδομών της Α’ Φάσης του έργου.

Η διαδικασία που ξεκίνησε τον Ιούλιο 2021 και ολοκληρώθηκε σήμερα είχε ως αποτέλεσμα την ανάδειξη του ομίλου AVAX Α.Ε. ως Κύριου Αναδόχου.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του Μαρτίου 2022 και θα συνεχιστούν έως τον Σεπτέμβριο 2025. Τα έργα υποδομών της Α’ Φάσης θα παραδίδονται σταδιακά και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την παροχή ενός εκτεταμένου οδικού δικτύου. Στο οδικό δίκτυο περιλαμβάνονται η υπογειοποίηση και ο ανισόπεδος κόμβος της Λεωφόρου Ποσειδώνος, καθώς και η κατασκευή δικτύων κοινής ωφέλειας για την εξυπηρέτηση όλων των προγραμματιζόμενων Κτιρίων. Ανάμεσα σε αυτά είναι τα κτίρια των οικιστικών και εμπορικών αναπτύξεων και του αθλητικού συγκροτήματος, του Μητροπολιτικού Πάρκου και των λοιπών αναπτύξεων που προβλέπονται κατά την Α’ Φάση του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αναφορά της διοίκησης της Lamda Development, το πρώτο πακέτο έργων υποδομών και άρα η εν λόγω εργολαβία κυμαίνεται μεταξύ 250 – 300 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v