Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EΛΛΑΚΤΩΡ: Κέρδισε αγωγή κατά Σ. Καλλιτσάντση

Στην επιστροφή ποσού 260.400 ευρώ για υπηρεσίες που δεν παρασχέθηκαν ποτέ από τη Nexus Design Studio καταλήγει η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο Σάκης Καλλιτσάντσης θα πρέπει να καταβάλει 430.000 ευρώ. Τι απαντά ο επιχειρηματίας.

EΛΛΑΚΤΩΡ: Κέρδισε αγωγή κατά Σ. Καλλιτσάντση

Απόφαση υπέρ της αγωγής που άσκησε η διοίκηση της Ελλάκτωρ κατά του πρώην μετόχου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Σάκη Καλλιτσάντση και της εταιρείας Nexus Design Studio, έλαβε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ορίζοντας επιπλέον την επιστροφή 270.400 ευρώ και την πληρωμή επιπλέον 430.000 ευρώ από τον Καλλιτσάντση.

Η απόφαση, η οποία ελήφθη στις 9 Μαρτίου 2022 και επιδόθηκε σήμερα αφορά σε αγωγή που κατέθεσε η νυν διοίκηση της Eλλάκτωρ στις 31 Μαρτίου 2021 και αφορούσε σύμβαση της εισηγμένης με την εταιρεία Nexus Design Studio (συμφερόντων της κ. Κωνσταντίνας Ράπτη, συζύγου του τέως προέδρου της θυγατρικής της Eλλάκτωρ, εταιρείας REDS, Γιάννη Μωραΐτη).

Η σύμβαση αφορούσε την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με διάρκεια από τις 12-11-2020 έως τις 31-12-2020, ποσού με ΦΠΑ ύψους 260.400 ευρώ. Το εν λόγω ποσό πληρώθηκε ολοσχερώς στις 25-11-2020, χωρίς ωστόσο να παρασχεθούν αποδείξεις στο δικαστήριο ότι η εταιρεία προσέφερε τις υπηρεσίες που προβλέπονταν στη σχετική σύμβαση.

Στο πλαίσιο της αγωγής της η διοίκηση της Eλλάκτωρ αξίωνε την επιστροφή ολόκληρου του ποσού (260.400 ευρώ) από τους δύο εναγόμενους αλλά και επιπλέον ποσό 430.000 ευρώ από τον πρώτο εναγόμενο, δηλαδή τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Σ. Καλλιτσάντση, εκτιμώντας ότι παραβιάστηκε σχετική ρήτρα  προστασίας των συμφερόντων της εταιρείας (που εκπορεύεται από τη σύμβαση αορίστου χρόνου που είχε με την Eλλάκτωρ ως διευθύνων σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας).

Η Eλλάκτωρ, με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, δικαιώθηκε δικαστικώς στα παραπάνω αιτήματα, ωστόσο, αναμένεται να ασκηθεί έφεση από τους εναγόμενους.

Τι απαντά ο Σάκης Καλλιτσάντσης

Με αφορμή τα παραπάνω ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης δήλωσε τα εξής:

«Θεωρώ πως πρόκειται για εσφαλμένη δικαστική κρίση. Δεν αξιολογήθηκε η σειρά αποδεικτικών στοιχείων τα οποία υποβάλαμε. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει ορθή κρίση στους επόμενους βαθμούς δικαιοδοσίας στους οποίους θα προσφύγω. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση, σέβομαι τη διαδικασία και δεν επιθυμώ να σχολιάσω δημόσια το περιεχόμενο της πρωτόδικης απόφασης.

Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη διότι υπηρέτησα το εταιρικό συμφέρον επί τριάντα τέσσερα και πλέον έτη με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, ακόμη δε περισσότερο τα περίπου τρία έτη που είχα την τιμή και την ευθύνη να είμαι επικεφαλής του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, του οποίου είμαι συν-δημιουργός. Είμαι βέβαιος ότι τόσο τα γεγονότα, όσο και η Δικαιοσύνη θα το επιβεβαιώσουν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v