Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικό: Θεμέλια εντός 2022 για τον Πύργο Κατοικιών

Έναρξη κατασκευής του Πύργου Κατοικιών στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά τον Οκτώβριο. Το φθινόπωρο ξεκινά προπώληση νέων οικιστικών αναπτύξεων. Οι εκτιμήσεις της διοίκησης της Lamda Development για κατασκευαστικό κόστος και εισπράξεις.

Ελληνικό: Θεμέλια εντός 2022 για τον Πύργο Κατοικιών

Την έναρξη κατασκευής του Πύργου Κατοικιών στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά τον προσεχή Οκτώβριο ανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του 2021.

Παρά το γεγονός του ότι εκκρεμεί η ανάδειξη πλειοδότη για το μελετητικό σκέλος και τις πρόδρομες εργασίες του Πύργου, εντούτοις η διοίκηση της Lamda Develοpment αναφέρθηκε στην έναρξη κατασκευής του έργου, το οποίο σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση επρόκειτο να ξεκινήσει το 2024, καθώς η Lamda Develοpment προγραμμάτιζε την επιλογή εργολάβου για την κατασκευή του πολυώροφου κτιρίου την Άνοιξη του 2023.

Σε ό,τι αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά διαμερισμάτων στον Πύργο Κατοικιών, σύμφωνα με την ενημέρωση των αναλυτών, έχει ήδη καλυφθεί το 75% και εκκρεμεί η προπώληση των τελευταίων τριών ορόφων. Από τη συγκεκριμένη ανάπτυξη, η Lamda αναμένει δυνητικά μελλοντικά έσοδα ύψους 374 εκατ. ευρώ.

Προσυμφωνίες διαθέτει επίσης για το σύνολο των 27 βιλών καθώς και για μέρος του συγκροτήματος κατοικιών (condos) που αναπτύσσεται πίσω από τις βίλες. Σύμφωνα με την ενημέρωση, τα δυνητικά μελλοντικά έσοδα από το συγκεκριμένο συγκρότημα υπολογίζονται πλέον σε 280 εκατ. ευρώ από 170 εκατ. ευρώ, καθώς υπάρχει ισχυρή ζήτηση για τα 100 διαμερίσματα-κατοικίες, γεγονός που αυξάνει την τιμή ανά τ.μ.

Πέραν των παραπάνω αναπτύξεων, η διοίκηση της Lamda Develοpment προχωρά στο premarketing και νέων οικιστικών αναπτύξεων από τον προσεχή Σεπτέμβριο και ειδικότερα νέο οικιστικό πύργο (μικρότερου ύψους από τον MRT) ενώ ολοκληρώνει και τον σχεδιασμό ενός ακόμη οικιστικού συγκροτήματος εντός του ακινήτου του Ελληνικού, προς την πλευρά του Αλίμου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης της Lamda Develοpment από τη συμβασιοποίηση των πωλήσεων κατοικιών προβλέπεται η εγγραφή εσόδων ύψους 200 εκατ. ευρώ μέσα στο 2022.

Σε ό,τι αφορά την έναρξη των έργων υποδομών, η διοίκηση της εταιρείας επιβεβαίωσε πως ο ανάδοχος (Άβαξ) θα εκκινήσει μετά το Πάσχα, ενώ το α' εξάμηνο του 2023 εκτιμάται ότι θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τα υπόλοιπα έργα υποδομών, αθροιστικού ύψους 150-200 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το αυξημένο κατασκευαστικό κόστος, η διοίκηση του ομίλου έχει συμπεριλάβει προβλέψεις, υπολογίζοντας ωστόσο ότι έως ότου ωριμάσει η κατασκευή των μεγάλων έργων, ενδεχομένως να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών. Στις υποθέσεις της διοίκησης, εκτιμάται πως αν το κόστος αυξηθεί περαιτέρω κατά 20%, η επίδραση στην προ φόρων κερδοφορία της εισηγμένης θα είναι 25 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v