Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βλέπει» προς Χρηματιστήριο ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

H... dream team που συγκεντρώνει ο γνωστός επιχειρηματίας υπό την ομπρέλα της Bespoke Holdings και γιατί εκτιμά ότι «θα πάει μακριά». Το μπαράζ επενδυτικών κινήσεων με τελευταίο απόκτημα την ΙΟΝ και τα σενάρια για Olayan. Διάλογος με ΓΣΕΕ για νέο μοντέλο εργασίας.

«Βλέπει» προς Χρηματιστήριο ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

“Ο όμιλος θα πάει μακριά και θέλω κάποια στιγμή να τον βάλω στο Χρηματιστήριο”, είπε ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, στο περιθώριο του 7ου Φόρουμ των Δελφών.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, που πριν έναν χρόνο ήρθε σε συμφωνία για την πώληση της Chipita στην Mondelez (σ.σ. το deal ολοκληρώθηκε στις αρχές της φετινής χρονιάς), από το περασμένο καλοκαίρι έχει προχωρήσει σε μπαράζ επενδυτικών κινήσεων, που θα έχουν και συνέχεια, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς.

Τελευταίο απόκτημα, το 45% της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ. Μέχρι στιγμής οι εταιρείες που έχει συγκεντρώσει κάτω από τον όμιλο που δημιουργεί, είναι οι εταιρίες: Νίκας, Wonderplant, Έδεσμα-Αμβροσία, Ελληνικοί Χυμοί (σ.σ. το deal που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Απόστολο Ταμβακάκη δεν έχει ολοκληρωθεί), η Chipita Foods, το 21,5% της ΜΕΒΓΑΛ και το 45% της ΙΟΝ.

Σε αυτή του τη νέα επιχειρηματική προσπάθεια, υπό την “ομπρέλα” της εταιρείας Βespoke SGA Holdings που ίδρυσε, ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει μαζί του επιχειρηματίες με τους οποίους έχει συμπορευθεί στο παρελθόν όπως είναι οι κ.κ.: Θέμης Μακρής, Αχιλλέας Φώλιας και Μαίρη Χατζάκου.

Σε ερώτηση αν σε αυτό το νέο του επιχειρηματικό βήμα θα συμπορευτεί και με τον όμιλο Olayan με τον οποίο είχαν κοινή πορεία επί 32 χρόνια στην Chipita, ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε πως έχουν υπάρξει συζητήσεις.

Ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο μάλλον απομακρύνεται καθώς ο όμιλος Olayan τοποθετεί κεφάλαια από ένα επίπεδο και πάνω και αποκτά και αντίστοιχη σημαντική θέση, κάτι που σε αυτή τη φάση δεν φαίνεται να ταιριάζει με αυτό που σχεδιάζει ο κ. Θεοδωρόπουλου με την ομάδα επιχειρηματιών με την οποία έχει συμπορευτεί τα τελευταία χρόνια.

Διάλογος με ΓΣΕΕ για νέο μοντέλο εργασίας

Από το βήμα του οικονομικού φόρουμ των Δελφών ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος έχει και τη θέση του αντιπροέδρου του ΣΕΒ, μιλώντας για τις εργασιακές σχέσεις αποκάλυψε ότι εδώ και λίγες εβδομάδες έχει ξεκινήσει διάλογος με τη ΓΣΕΕ για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου εργασίας.

Όπως ανέφερε, και οι συνδικαλιστές και οι επιχειρηματίες έχουν δίκιο από την πλευρά τους. Σημείωσε πως οι παραδοσιακοί συνδικαλιστές θεωρούν ως ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων την πιστή τήρηση 8ώρου, καλούς μισθούς και ξεχνούν ότι πολλά από αυτά τα έχει ξεπεράσει η ζωή.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος είπε επίσης ότι σήμερα δεν υπάρχουν εργαζόμενοι. Μόνο ο κλάδος του τουρισμού θα έχει έλλειψη 70.000-75.000 εργαζομένων εφέτος. «Υπάρχουν μαγαζιά στην εστίαση που δεν ανοίγουν γιατί δεν βρίσκουν εργαζόμενους», είπε.

Ο ίδιος κάλεσε τους επιχειρηματίες να στηρίξουν τους χαμηλόμισθους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v