Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Εξετάζει όλα τα σενάρια για την επένδυση στη Μάλτα

Καμία απόφαση δεν έχει λάβει η διοίκηση της Intralot όσον αφορά την επένδυσή στη Μάλτα όπου το συμβόλαιό λήγει τον Ιούνιο. Η συμφωνία με τους Ομολογιούχους αποτέλεσε σημαντική ανάσα.

Intralot: Εξετάζει όλα τα σενάρια για την επένδυση στη Μάλτα

Με ιδιαίτερη αναφορά στην συμφωνία για την κεφαλαιακή αναδιάρθρωσή της Intralot μέσα στο 2021 και χωρίς να γίνει καμία αναφορά για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης της θυγατρικής του Ομίλου στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της διοίκησης της Intralot με τους αναλυτές, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2021.

Όπως τονίστηκε την διοίκηση της εταιρείας η συμφωνία με τους Ομολογιούχους αποτέλεσε σημαντική ανάσα και οδήγησε σε σημαντική ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου που μειώθηκαν κατά 163 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος πέτυχε αύξηση 20% στα έσοδα το 2021, και κέρδη EBITDA στα €110,4 εκατ. αυξημένα κατά 66,9% σε ετήσια βάση. Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε κατά το δωδεκάμηνο του 2021, τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα €414,0 εκατ. (+20,0% σε ετήσια βάση). Κατά την ίδια περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €110,4 εκατ. (+66,9% σε ετήσια βάση). Πάντως για το 2022 τονίστηκε ότι τα οικονομικά της εταιρείας κινούνται θετικά, όπως και το 2021.

Σε ερώτηση αναλυτών για την επένδυση της εταιρείας στη Μάλτα όπου το συμβόλαιο λήγει στον Ιούνιο του 2022 η διοίκηση της εταιρείας άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά τονίζοντας ότι αξιολογεί την παρουσία της στη χώρα. Πάντως εντύπωση προκάλεσε τόσο το γεγονός ότι δεν υπήρχε τοποθέτηση της διοίκησης για την είσοδο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ούτε ερώτηση των αναλυτών για τα σχέδια της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν το 40% του συνολικού τζίρου της Intralot πραγματοποιείται στις ΗΠΑ κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που η διοίκηση του ομίλου του Σωκράτη Κοκκάλη εξετάζει την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης της αμερικάνικης θυγατρικής.

Από τα 414 εκατ. ευρώ συνολικών πωλήσεων, τα 152 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν στην αγορά των ΗΠΑ, όπως προκύπτει από την οικονομική έκθεση που συνόδευσε τα αποτελέσματα του 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v