Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Για «εξηγήσεις» καλεί τη Reggeborgh η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Εντοπίστηκαν στοιχεία που φέρουν τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας να έχει δανείσει χρήματα για αγορές μετοχών. Καλούνται επίσης η Atlas και εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Ηλία Λιανού. Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Για «εξηγήσεις» καλεί τη Reggeborgh η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σε παροχή πρόσθετων διευκρινίσεων καλεί η εκτελεστική επιτροπή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τη Reggeborgh, την Atlas και εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Ηλία Λιανού για την «υπόθεση Ελλάκτωρ».

Η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα νέων στοιχείων που προέκυψαν και φέρουν τον βασικότερο μέτοχο της Eλλάκτωρ, την ολλανδική Reggeborgh, να έχει δανείσει χρήματα μέσω επίσημων εγγράφων και με προσυμφωνημένο επιτόκιο δύο εταιρείες (τις Blue Note και Vaselia), με σκοπό αυτές να αγοράσουν ευρωπαϊκές μετοχές.

Με αυτά τα δανειακά κεφάλαια αγοράστηκαν (μεταξύ άλλων;) μετοχές της Eλλάκτωρ, οι οποίες εξακολουθούν έως σήμερα να κατέχονται από τις εν λόγω εταιρείες. Το δάνειο στη συνέχεια αποπληρώθηκε κανονικά.

Το ζητούμενο της έρευνας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι να διαπιστώσει το αν η Reggeborgh είναι ο ουσιαστικός κάτοχος των μετοχών αυτών και γενικότερα αν προκύπτει συντονισμός μεταξύ Reggeborgh και αυτών των εταιρειών, με δεδομένο ότι οι εταιρείες αυτές έχουν συνταχθεί στις γενικές συνελεύσεις της Eλλάκτωρ με την πλευρά των Ολλανδών.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, η όλη υπόθεση θα πάρει ακόμη αρκετό χρόνο μέχρις ότου να υπάρξει τελική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Tι προβλέπεται όμως να γίνει σε περίπτωση που οι Ολλανδοί κριθούν ένοχοι; Θα τους επιβληθεί αναμφίβολα πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στη συνέχεια άλλοι μέτοχοι της Eλλάκτωρ (π.χ. η πλευρά των Μπάκου και Καϋμενάκη) θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να προσφύγουν νομικά, ζητώντας από τη Reggeborgh να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Eλλάκτωρ.

Θεωρητικά, σε ένα πολύ ακραίο σενάριο που δεν θεωρείται πιθανό, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα μπορούσε να αφαιρέσει από τους Ολλανδούς το δικαίωμα ψήφου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v