Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλου: Παράθυρο για μέρισμα από τη χρήση του 2023

Η διαφοροποίηση των πηγών εσόδων, βασικός στόχος της Πειραιώς, σύμφωνα με τον Χρήστο Μεγάλου. Αισιοδοξία για έσοδα έως και 19 δισ. ευρώ στη φετινή τουριστική σεζόν και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στη ζώνη του 3-4%.

Μεγάλου: Παράθυρο για μέρισμα από τη χρήση του 2023

Με συνδυαστικές κινήσεις που βασίζονται στη διαφοροποίηση των πηγών εσόδων, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στοχεύει στην ενίσχυση της κερδοφορίας και στην επιστροφή μέρους αυτής στους μετόχους.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, «το μέλλον της Πειραιώς διαγράφεται θετικό καθώς μπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά».

Η τράπεζα αναμένεται να διανείμει το 35% των κερδών της στους μετόχους για την οικονομική χρήση του 2024, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δοθεί μέρισμα και για τη χρήση του 2023, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. Αν δοθεί, να αντιστοιχεί στο 20% της κερδοφορίας.

Θετικά είναι τα μηνύματα, σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, που λαμβάνει από τους ξενοδόχους για την πορεία του τουρισμού. Όπως εκτίμησε, είναι εφικτό φέτος τα έσοδα να φτάσουν τα 18-19 δισ. ευρώ, γεγονός που θα φτιάξει την ψυχολογία στην αγορά αλλά θα συμβάλει και στη στήριξη του ΑΕΠ, πόσο μάλλον σε μια περίοδο που υπάρχουν παρενέργειες λόγω του πληθωρισμού στον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Ο CΕΟ της Πειραιώς εκτίμησε ότι η ανάπτυξη φέτος θα κινηθεί μεταξύ 3-4% του ΑΕΠ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την πορεία του πρώτο τριμήνου, ο Χρήστος Μεγάλου ανέφερε ότι τα στοιχεία δεν έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v