Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορικό ρεκόρ κερδών για την Byte Computer

«Για φέτος, στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τις περυσινές οικονομικές μας επιδόσεις», υποστηρίζει η διοίκηση. Ο διαγωνισμός για τις ταυτότητες και η πρόοδος στα δημόσια έργα.

Ιστορικό ρεκόρ κερδών για την Byte Computer

Την ικανοποίησή του και την αισιοδοξία του για το μέλλον της Byte Computer εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Σπύρος Βυζάντιος, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Ειδικότερα, ο κ. Βυζάντιος επεσήμανε ότι η περυσινή κερδοφορία (3,117 έναντι 1,679 εκατ. ευρώ το 2020) ήταν η υψηλότερη στην ιστορία της Byte και μάλιστα συνοδευόμενη από ισχυρή ρευστότητα (θετικό καθαρό ταμείο 3 εκατ. ευρώ) και πολύ σημαντικό υπόλοιπο ανεκτέλεστων συμβάσεων.

Ειδικότερα, η εισηγμένη διαθέτει ήδη ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων που υπολογίζεται κοντά στα 20 εκατ. ευρώ για φέτος και σχεδόν άλλα τόσα για το 2023.

Επιπρόσθετα, πέραν του έργου των ταυτοτήτων, έχει ήδη συμμετάσχει σε διαγωνισμούς συνολικού ποσού άνω των 50 εκατ. ευρώ (το αποτέλεσμα των οποίων αναμένεται) και παράλληλα προτίθεται να διεκδικήσει πολλά ακόμη έργα τα οποία πρόκειται να προκηρυχτούν. «Υπάρχουν πολλά έργα που αναμένεται να τρέξουν και θα επιλέξουμε ποια θα διεκδικήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως τα πράγματα στο μέτωπο των δημόσιων έργων είναι σαφώς βελτιωμένα σε σχέση με το παρελθόν.

Πέραν των έργων του δημοσίου, η Byte εντείνει τις προσπάθειές της και στον ιδιωτικό τομέα (κατά την προηγούμενη δεκαετία, η αναλογία δημοσίων-ιδιωτικών έργων ήταν περίπου 50%-50%). «Για φέτος, στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τις περυσινές οικονομικές μας επιδόσεις» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Βυζάντιος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, σημείωσε μεταξύ άλλων:

  • Στο έργο των ταυτοτήτων, το σχήμα της Byte σε συνεργασία με τον ΟΤΕ και Veridos (συμμετοχή Byte με 13%) συγκαταλέγεται στα τρία που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση και σε περίπτωση που το ΣτΕ απορρίψει μια σειρά προσφυγών, τότε θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές (ο κ. Βυζάντιος δεν σχολίασε φήμες που θέλουν τη σχετική απόφαση του ΣτΕ να μπλοκάρει τον διαγωνισμό).
  • Υπάρχει σαφής πρόοδος στο μέτωπο των δημοσίων έργων, ωστόσο είναι υπαρκτό το πρόβλημα της εξεύρεσης επαρκών και κατάλληλων στελεχών, σημειώνοντας (όπως και πολλοί άλλοι παράγοντες του κλάδου) ότι οι ξένες πολυεθνικές αντί να δημιουργούν στελέχη στην αγορά, έρχονται και προσελκύουν άτομα που εκπαιδεύτηκαν από ελληνικές εταιρείες κατά τη μακρά διάρκεια της κρίσης. Επίσης, ο κ. Βυζάντιος τόνισε την ανάγκη επαναπατρισμού εργαζομένων του κλάδου από το εξωτερικό και μάλιστα προς τούτο θεωρεί πως θα βοηθούσε η θέσπιση φορολογικών κινήτρων από την Πολιτεία.
  • Η Byte εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγορών άλλων εταιρειών του κλάδου που θα μπορούσαν να της προσδώσουν προστιθέμενη αξία, με την εισηγμένη να μπορεί να αντλήσει εύκολα ρευστότητα από το τραπεζικό σύστημα (έχει θετικό καθαρό ταμείο), σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της.
  • Πρόθεση της εταιρείας είναι η διατήρηση ισχυρής ρευστότητας, αλλά είναι ανοιχτή μελλοντικά στη συνέχιση διανομής υψηλών μερισμάτων (όπως φέτος), από τη στιγμή που προκύπτουν τα ανάλογα κέρδη.

ΥΓ: Όπως αναμενόταν, οι μέτοχοι ψήφισαν την πρόταση της διοίκησης για διανομή μερίσματος ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 0,032 ευρώ πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v