Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διψήφιο growth περιμένει η Profile

Μετά το ιστορικό ρεκόρ του 2021, η Profile αναμένει ισχυρό διψήφιο growth στο πρώτο φετινό εξάμηνο. Ανεβαίνουν οι προσδοκίες από το μέτωπο των δημόσιων έργων. Κινήσεις για νέα εξαγορά στην Ευρώπη.

Διψήφιο growth περιμένει η Profile

Την εκτίμησή του ότι η Profile θα σημειώσει στο πρώτο φετινό εξάμηνο ισχυρό διψήφιο ποσοστό αύξησης κύκλου εργασιών, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Ευάγγελος Αγγελίδης, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ο CEO της εταιρείας αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό ρεκόρ εργασιών που σημειώθηκε το 2021 και στην ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση του ομίλου (θετικό καθαρό ταμείο 8,7 εκατ. ευρώ), σημείωσε ότι το 2022 ο όμιλος της Prοfile:

  • Υπογράφει μεγάλη σειρά νέων συμβάσεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι ολόκληρο το 2021 είχε συνάψει 21 νέα συμβόλαια συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο κατά το πρώτο φετινό τετράμηνο ανέλαβε 14 νέες συμβάσεις, που αθροιστικά υπερβαίνουν τα 5 εκατ. ευρώ, πέρα από τις συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο.
  • Βλέπει την περυσινή εξαγορά της Centevo να στέφεται με επιτυχία. Ειδικότερα, η σκανδιναβική θυγατρική ανέβασε τον κύκλο εργασιών της από τα 5,5 εκατ. το 2020 στα 6 εκατ. το 2020 και φέτος προβλέπεται να φτάσει στα 6,5 με 7 εκατ. ευρώ.
  • Ξεκίνησε ήδη η ροή των έργων του δημοσίου, με την εταιρεία να βρίσκεται σε διαδικασία υπογραφών για συμβάσεις άνω των 15 εκατ. ευρώ και να είναι πολύ καλά τοποθετημένη σε διεκδικούμενα έργα 50 εκατ. ευρώ.

Τρεις αναπτυξιακοί καταλύτες

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Prοfile Χαράλαμπος Στασινόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της Prοfile, καθώς πέρα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των προϊόντων της και τις συνεχείς νέες συμβάσεις που αναλαμβάνει ανά τον κόσμο, προσβλέπει σημαντική ανάπτυξη από τρία επιπλέον πεδία:

Πρώτον, από την επέκταση της δραστηριοποίησης στις σκανδιναβικές χώρες. «Τα επόμενα χρόνια, η Centevo μπορεί να αυξήσει ακόμη και κατά πέντε ή και επτά φορές τα έσοδά της, όχι μόνο από τα δικά της προϊόντα, αλλά και από τη διάθεση των λύσεων της Prοfile μέσα από την πρακτική του cross selling» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Δεύτερον, από τα έργα τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από τα Ταμείο Ανάκαμψης. Ενώ μέχρι πέρυσι η Prοfile προέβλεπε για την πενταετία 2022-2026 συμβάσεις της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ από το συγκεκριμένο μέτωπο, σήμερα έχει αναθεωρήσει τον συγκεκριμένο στόχο της στα 60 εκατ. ευρώ, τον οποίο μάλιστα θεωρεί συντηρητικό, καθώς το ποσό αυτό θα μπορούσε να φτάσει στα 100 εκατ. ευρώ. «Το ποσό αυτό ακούγεται μεγάλο, αλλά αποτελεί μόλις ένα μικρό ποσοστό των συνολικών κονδυλίων που θα εισρεύσουν στη χώρα μας από το Ταμείο Ανάπτυξης, σημαντικό τμήμα των οποίων αφορά εργασίες στις οποίες διαθέτουμε εμπειρία και τεχνογνωσία», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Τρίτον, μέσα από τη διαδικασία των εξαγορών. «Έχουμε ήδη κάνει δύο εξαγορές που έχουν λειτουργήσει υπέρ των μετόχων μας. Είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας. Ενδιαφερόμαστε για εταιρεία λογιστικού του χρηματοοικονομικού κλάδου, χωρίς να αποκλείεται μια ακόμη κίνηση στις σκανδιναβικές χώρες. Αν όλα πάνε καλά, ενδεχομένως να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε κάτι μέσα στη φετινή χρονιά», κατέληξε ο κ. Στασινόπουλος.

Μέρισμα, split και ίδιες μετοχές

Στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Prοfile, ψηφίστηκαν μεταξύ άλλων:

  • Η διανομή μερίσματος ύψους 770 χιλ. ευρώ, ή 0,06887 ευρώ ανά μετοχή (0,049 ευρώ πέρυσι).
  • Το split της μετοχής, έτσι ώστε κάθε μία σημερινή μετοχή να αντικατασταθεί από δύο νέες («στόχος μας η αύξηση της εμπορευσιμότητας και του αριθμού των μετόχων μας», σημείωσε ο κ. Στασινόπουλος).
  • Η δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών για τους επόμενους 24 μήνες (έως ένα εκατομμύριο σημερινές μετοχές σε εύρος από 2 έως 12 ευρώ). Η Prοfile κατέχει ήδη από το προηγούμενο πρόγραμμα 106.202 ίδιες μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v