Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δράσεις ψηφιακής κατάρτισης σε απομακρυσμένες περιοχές από τη Eurolife

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί 30 και 31 Μαΐου στα Καλάβρυτα και την Κλειτορία. Είναι δωρεάν. Στοχεύουν στην εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων ως προς τη χρήση του διαδικτύου και την εξοικείωσή τους με τις νέες τεχνολογίες.

Δράσεις ψηφιακής κατάρτισης σε απομακρυσμένες περιοχές από τη Eurolife

Η Eurolife FFH στηρίζει μια σειρά δωρεάν δια ζώσης εκπαιδεύσεων σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, με θέμα τη χρήση του διαδικτύου στην καθημερινότητα των κατοίκων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ξεκινά τις δράσεις της η Digital Academy: Travel Edition που πραγματοποιείται από το Cyber Security International Institute σε συνεργασία με τη Eurolife FFH.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει live σεμινάρια και ημερίδες σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, προκειμένου να τους προσφέρει εκπαίδευση σε ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια στην καθημερινότητά τους. Για τη Eurolife FFH, αξία έχει να βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων, σε όποιο σημείο της χώρας κι αν βρίσκονται, με δράσεις ουσίας που τους ενθαρρύνουν ώστε να καταφέρνουν περισσότερα.

Η πρώτη δράση της Digital Academy: Travel Edition θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαΐου, με δύο ξεχωριστές ημερίδες: η πρώτη για ενήλικες, στα Καλάβρυτα, και η δεύτερη για μαθητές, σε απομακρυσμένο χωριό της περιοχής της Κλειτορίας. Κατά τη διάρκεια της Ψηφιακής Ακαδημίας: Travel Edition, οι εκπαιδευτές του CSI Institute, με ανοιχτό κάλεσμα προς τους κατοίκους, θα παρουσιάσουν τα οφέλη από τη χρήση του διαδικτύου, συμβουλές cyber security, καθώς και χρήσιμες online εφαρμογές.

Η Eurolife FFH έχει ενώσει από το 2020 τις δυνάμεις της με το Cyber Security International Institute δημιουργώντας το πρόγραμμα των Digital Academies. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται η Digital Academy: Parent Edition, η οποία απευθύνεται σε γονείς που θέλουν να μάθουν περισσότερα για το διαδίκτυο, προκειμένου να κατευθύνουν τα παιδιά τους σε ό, τι αφορά την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων του. Η θεματολογία αφορά ζητήματα τεχνικού χαρακτήρα, την επικοινωνία των ανήλικων στο διαδίκτυο (gaming -bullying- εθισμός) και την ασφάλεια κατά τη χρήση του διαδικτύου. Παράλληλα, μέσα από τη Digital Academy: Student Edition, παιδιά και μαθητές έρχονται πιο κοντά στον κόσμο του διαδικτύου, παρακολουθώντας δωρεάν μαθήματα που αφορούν βασικές γνώσεις προγραμματισμού, ρομποτικής και game development.

Μέσα και από τις τρεις Digital Academies, σκοπός της Eurolife FFH είναι η εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων σε θέματα που αφορούν τη χρήση του διαδικτύου, την ασφαλή πλοήγηση σε αυτό, καθώς και την εξοικείωσή τους με τις νέες τεχνολογίες. Για την εταιρεία, αξία έχει να επενδύει συστηματικά σε δραστηριότητες που έχουν στον πυρήνα τους την εκπαίδευση, με στόχο να διευρύνει τις δεξιότητες και τις γνώσεις των ανθρώπων. Αυτός είναι και ο λόγος που συνεργάζεται με το Cyber Security International Institute, έναν οργανισμό με εμπειρία και γνώση στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v