Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται η ΑΜΚ της Intralot

Σημαντικές ευκαιρίες στην αγορά της ΗΠΑ εντοπίζει η διοίκηση της Intralot. Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2022 τονίστηκε ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο.

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται η ΑΜΚ της Intralot

Με αισιοδοξία κοιτά το μέλλον η Intralot η οποία βλέπει σημαντικές ευκαιρίες να ανοίγονται στην αγορά των ΗΠΑ ενώ μπαίνει στην τελική ευθεία η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καθώς σύντομα αναμένουν το «πράσινο φως» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Intralοt, Χρυσόστομος Σφάτος μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων Α τριμήνου 2022 παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ευκαιρίες στις ΗΠΑ. «Υπάρχουν εξελίξεις στον τομέα του στοιχηματισμού. Βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις σε 2 πολιτείες. Θα είμαστε πιο συγκεκριμένοι όταν μπορούμε να έχουμε περισσότερα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υποστήριξε ότι «είμαστε σε συνεννόηση με την Επ. Κεφαλαιαγοράς, εξαρτάται από την έγκριση. Περιμένουμε ότι θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου».

Θυμίζουμε ότι η Intralοt έλαβε, πριν μερικές μέρες, το πράσινο φως από τους μετόχους για να προχωρήσει σε ΑΜΚ μέχρι και του ποσού των 130 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος θα κατευθυνθεί στην επαναγορά περίπου του 34% της αμερικανικής θυγατρικής Intralοt Inc, το οποίο είχε ανταλλαχθεί στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των χρεών της εισηγμένης τον Αύγουστο του 2021.

Μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, ο μητρικός όμιλος θα αναλάβει τον έλεγχο κατά 100% της θυγατρικής στις ΗΠΑ, μια κίνηση η οποία θα άρει τους περιορισμούς που υπάρχουν με την υφιστάμενη κατάσταση και θα διευκολύνει την πρόσβαση σε κεφάλαια. Η αύξηση κεφαλαίου θα γίνει υπέρ των παλαιών μετόχων ενώ ο ιδρυτής Σωκράτης Κόκκαλης αναμένεται να καλύψει πλήρως το ποσοστό του που ανέρχεται στο 28%. Από την άλλη, το αμερικανικό fund έχει δεσμευθεί να λάβει μέχρι και το ένα τρίτο των αδιάθετων μετοχών.

Όπως τονίστηκε στην τηλεδιάσκεψη οι προσπάθειες για την ενίσχυση του ισολογισμού συνεχίζεται και φέτος. «Στόχος η εξαγοράς της Intralοt Inc. Standard General να φτάσει όχι πάνω από το 1/3 του μετοχικού κεφαλαίου», επισημάνθηκε.

Σε ερώτηση για το πως θα χρηματοδοτηθεί το ομόλογο του 2026 η διοίκηση της Intralot τόνισε ότι εξετάζουν ήδη τρόπους αναχρηματοδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v