Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενική Συνέλευση ΟΠΑΠ: Ισχυρή ανταμοιβή για τους μετόχους

Δόθηκε «πράσινο φως» για την καταβολή μεικτού μερίσματος 0,50 ευρώ ανά μετοχή, καθώς και για την καταβολή 0,90 ευρώ ανά μετοχή ως επιστροφή κεφαλαίου.

Γενική Συνέλευση ΟΠΑΠ: Ισχυρή ανταμοιβή για τους μετόχους

Με ευρεία συμμετοχή, που ξεπέρασε το 78%, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΟΠAΠ, κατά την οποία οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Σε αυτά περιλαμβάνονταν οι προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠAΠ για την ανταμοιβή των μετόχων για το οικονομικό έτος 2021, η οποία βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα μεταξύ των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, δόθηκε «πράσινο φως» για την καταβολή μεικτού μερίσματος 0,50 ευρώ ανά μετοχή, καθώς και για την καταβολή 0,90 ευρώ ανά μετοχή ως επιστροφή κεφαλαίου. Μαζί με το ήδη καταβληθέν προμέρισμα των 0,10 ευρώ ανά μετοχή, η συνολική ανταμοιβή των μετόχων για τη χρήση του 2021 ανέρχεται σε 1,5 ευρώ ανά μετοχή.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, οι μέτοχοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις ισχυρές επιδόσεις της εταιρείας το 2021 και τη συνεπή μερισματική πολιτική του ΟΠAΠ, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 και τις μακροοικονομικές προκλήσεις των τελευταίων μηνών. Επίσης, έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρείας, ενώ στάθηκαν και στην πιστή εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης από τον ΟΠΑΠ.

Στην τοποθέτηση του προς τους μετόχους, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠAΠ, Kamil Ziegler, σημείωσε ότι οι οικονομικές επιδόσεις του 2021 αναδεικνύουν τις υψηλές αντοχές και τη δύναμη του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας, δεδομένου ότι το δίκτυο καταστημάτων ΟΠAΠ και PLAY είχε αναγκαστεί να αναστείλει τις δραστηριότητες του για μήνες, λόγω της πανδημίας.

Ακόμη, ο κος Ziegler εστίασε στη διαρκή δέσμευση της εταιρείας στην εταιρική υπευθυνότητα και την κοινωνική συνεισφορά. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας του ΟΠΑΠ για την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας. Επίσης, στάθηκε στο γεγονός ότι ο ΟΠAΠ έλαβε για δεύτερη συνεχή χρονιά αξιολόγηση «AA» στον ESG δείκτη του MSCI, καθώς και Πιστοποίηση Επιπέδου 4 – την υψηλότερη παγκοσμίως – από την World Lotteries Association για την εφαρμογή των αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠAΠ, Jan Karas, τόνισε ότι η σημαντική ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών βασίστηκε στη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί σε κάθε έναν από τους έξι πυλώνες της στρατηγικής Fast Forward. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η εταιρεία έχει κάνει σημαντικά βήματα ως προς την περαιτέρω ενίσχυση της πελατοκεντρικής προσέγγισης της, την ενδυνάμωση του brand μέσω νεών καμπανιών και ψηφιακών δραστηριοτήτων, την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών για την επίτευξη των επιχειρησιακών φιλοδοξιών και τη δημιουργία ενός δυναμικού πλαισίου για τη δέσμευση και την ανάπτυξη των ανθρώπων του ΟΠΑΠ.

Επιπλέον, ο κος Karas στάθηκε στη μεγάλη ανθεκτικότητα του retail δικτύου, τονίζοντας ότι τα καταστήματα ΟΠAΠ και PLAY συνέχισαν να αποτελούν σημείο αναφοράς στον τομέα της διασκέδασης, ακόμη και εν μέσω περιορισμών για την πανδημία, χάριν στις ολοκληρωμένες εμπορικές πρωτοβουλίες και τις πελατοκεντρικές δράσεις της εταιρείας. Ακόμη, τόνισε ότι η διττή στρατηγική για την online αγορά αποδίδει ξεκάθαρα, καθώς οι δραστηριότητες του ΟΠAΠ καταγράφουν ιστορικά υψηλά σε ενεργούς πελάτες και έσοδα, ενώ και η Stoiximan συνεχίζει να σημειώνει σημαντική ανάπτυξη.

Όσον αφορά στις άμεσες και μελλοντικές προτεραιότητες, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ τόνισε ότι η εταιρεία εστιάζει στην περαιτέρω ψηφιοποίηση της εμπειρίας του πελάτη στο retail δίκτυο – με τη νέα εφαρμογή Opapstore app να παίζει σημαντικό ρόλο – καθώς και στην ενίσχυση της online παρουσίας της, μέσω διασκεδαστικών και προσωποποιημένων προτάσεων, νέων παιχνιδιών και περιεχομένου, αναβαθμισμένων ψηφιακών asset και ολοκληρωμένων προωθητικών ενεργειών και CRM δράσεων.

Ακόμη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελείται από 11 μέλη (εκ των οποίων τέσσερα ανεξάρτητα) και θα έχει τετραετή θητεία. Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ συμμετέχουν οι:

 • Kamil Ziegler
 • Jan Karas
 • Pavel Mucha
 • Pavel Saroch
 • Robert Chvátal
 • Katarina Kohlmayer
 • Nicole Conrad-Forker
 • Igor Rusek
 • Cherrie Chiomento
 • Θεόδωρος Πανάγος
 • Γεώργιος Μάντακας

Jan Karas, Kamil Ziegler, Γεώργιος Μάντακας, Pavel Mucha, Cherrie Chiomento, Nicole Conrad-Forker, Igor Rusek, Θεόδωρος Πανάγος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v