Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alumil: «Πράσινο» αλουμίνιο για όλα τα αρχιτεκτονικά της συστήματα

Επενδύει πάνω από 20 χρόνια στην κυκλική οικονομία και την ανακύκλωση του μετάλλου. Πτώση των εκπομπών CO2 κατά 840 τόνους από το 2014. Στόχος η περαιτέρω μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος.

Alumil: «Πράσινο» αλουμίνιο για όλα τα αρχιτεκτονικά της συστήματα

Η Alumil βρίσκεται σταθερά μπροστά στους τομείς της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας. Η βασική αιτία πίσω από αυτή την εξέλιξη είναι το γεγονός ότι η αειφόρος προσέγγιση τοποθετείται διαχρονικά στον πυρήνα των δραστηριοτήτων του Ομίλου και καθορίζει την εταιρική κουλτούρα, τη στρατηγική και κατ’ επέκταση τα προϊόντα που αναπτύσσει, όπως αναφέρει ανακοίνωση.

Η σημασία του «πράσινου» αλουμινίου

Βρισκόμαστε παγκοσμίως σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τον πλανήτη μας. Στο πλαίσιο αυτό η Αlumil επενδύει σημαντικά στο «πράσινο» αλουμίνιο, με σκοπό τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος.

Αρωγός σε αυτή την κατεύθυνση είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του αλουμινίου: η αέναη ανακυκλωσιμότητά του. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μέταλλο που έχει τη δυνατότητα να επαναχρησιμοποιείται, διατηρώντας στο 100% τις μηχανικές του ιδιότητες. Επιπλέον, να σημειωθεί πως για την παραγωγή «πράσινου» αλουμινίου απαιτείται 95% λιγότερη ενέργεια από ό,τι για την παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου, καθιστώντας το με αυτό τον τρόπο ένα φιλικότατο προϊόν για το περιβάλλον.

Η εταιρεία επενδύει πάνω από δύο δεκαετίες στην ανακύκλωση του αλουμινίου, διαθέτοντας ιδιόκτητο χυτήριο, όπου από το 2014 έχει εγκαταστήσει μονάδα φωτοβολταϊκών πάνελ, μέσω της οποίας μείωσε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 840 τόνους. Παράλληλα, τα τελευταία δύο χρόνια, προχώρησε σε μια επένδυση ύψους €4,6 εκατ. για τη δημιουργία μονάδας διαλογής και επεξεργασίας σκραπ στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι κομβικής σημασίας, καθώς ενισχύει τη δυνατότητά της να παράγει προϊόντα από ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Οι «πράσινες» πρωτιές

Η βιωσιμότητα για την Αlumil αποδεικνύεται με πιστοποιήσεις και διακρίσεις που κατοχυρώνει πρώτη στον κλάδο των εταιρειών παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου. Για 2 συνεχείς χρονιές, είναι στη λίστα του QualityNet Foundation με τις κορυφαίες επιχειρήσεις στον τομέα της βιωσιμότητας στην Ελλάδα, ενώ το 2021 βρέθηκε ανάμεσα στις 35 εισηγμένες εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια αξιολόγησης του ESG, του χρηματιστηριακού δείκτη που παρακολουθεί την απόδοση των εταιρειών σε ζητήματα περιβάλλοντος και κοινωνικής δραστηριοποίησης.

Ένας ακόμη «σύμμαχος» της εταιρείας στον συγκεκριμένο τομέα είναι τα λεγόμενα EPDs, οι Περιβαλλοντικές Δηλώσεις Προϊόντων, που εξασφάλισε από το 2017 για πληθώρα αρχιτεκτονικών της συστημάτων. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις λειτουργούν ως «ταυτότητες» των προϊόντων της ως προς το περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο και εξετάζουν τον κύκλο ζωής τους στο σύνολο.

Τέλος, ξεχωριστή θέση στις «πράσινες» πρωτιές της Αlumil , αποτελεί η πρόσφατη διάκριση με τη διεθνή πιστοποίηση Cradle to Cradle Certified® Silver. Ουσιαστικά, η Αlumil έγινε η πρώτη ελληνική εταιρεία αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου που λαμβάνει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση, παγκόσμιο πρότυπο για ασφαλή και βιώσιμα προϊόντα που δημιουργούνται με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ένα βιώσιμο αύριο για όλους

Το όραμα της εταιρείας είναι η καθημερινή επιδίωξη σωστής διαχείρισης των φυσικών πόρων και καθολικής υιοθέτησης φιλικών πρακτικών προς το περιβάλλον με σκοπό τη διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v