Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον χρηματιστηριακό δείκτη αειφορίας της FTSE εντάσσεται ξανά η Πειραιώς

Συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία ως προς τα κριτήρια βιωσιμότητας (ESG) σε σχέση με άλλους χρηματοοικονομικούς φορείς παγκοσμίως. Σε ποιους επί μέρους τομείς διακρίθηκε.

Στον χρηματιστηριακό δείκτη αειφορίας της FTSE εντάσσεται ξανά η Πειραιώς

Η Πειραιώς Financial Holdings για μια ακόμη φορά εντάσσεται στον δείκτη αειφορίας FTSE4Good Emerging Index της FTSE Russell, για τις επιδόσεις της σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (Environmental, Social, Governance - ESG).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνολική βαθμολογία της Πειραιώς είναι υψηλότερη από τον μέσο όρο βαθμολογίας των τραπεζών, αλλά και του χρηματοπιστωτικού κλάδου παγκοσμίως, και στους τρεις πυλώνες (ESG). Η Πειραιώς διακρίθηκε ιδιαίτερα στις ενότητες που αφορούν στη διαχείριση κινδύνων, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η διάκριση έρχεται από έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους οίκους αξιολόγησης διεθνώς που παρακολουθεί αναλυτικά τις επιδόσεις εταιρειών και τραπεζών αναφορικά με το πώς χειρίζονται θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, κλιματικής αλλαγής, υπεύθυνων επενδύσεων και εργασιακών πρακτικών. Κατόπιν της ανάλυσης, ο FTSE γνωστοποιεί σε διεθνείς επενδυτές τις εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια της αξιολόγησης και επέτυχαν να ενταχθούν στον δείκτη.

Με στοιχεία Μαΐου 2022, ο δείκτης περιλαμβάνει 536 εταιρείες, από τις οποίες οι 142 ανήκουν στο χρηματοπιστωτικό κλάδο και 7 έχουν έδρα στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v