Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει το τέλος 10% στις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης

Επιστρέφει, όπως όλα δείχνουν, η επιβολή τέλους 10% στις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης. Το ΥΠΟΙΚ φαίνεται πως δεν θα ανταποκριθεί στο αίτημα των ελληνικών εταιρειών του κλάδου να επεκταθεί χρονικά η εξαίρεση.

Επιστρέφει το τέλος 10% στις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης

Την επαναφορά του μέτρου της επιβολής τέλους 10% στις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης φαίνεται να αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο.

Αν και οι ελληνικές εταιρείες που προσφέρουν σχετικές υπηρεσίες ζητούσαν επίμονα την παράταση της άρσης του μέτρου, ωστόσο επιβεβαιωμένες πληροφορίες θέλουν την επαναφορά του από την 1η Ιουλίου.
Οι εταιρείες χαρακτηρίζουν το μέτρο άδικο για τους συνδρομητές αλλά και για τις ελληνικές εταιρείες καθώς οι ξένες πλατφόρμες δεν υποχρεούνται σε ανάλογο τέλος.

Η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) με επιστολή της είχε ζητήσει την παράταση της άρσης τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2023. Μάλιστα στην επιστολή αναφερόταν ότι εκτός από το γεγονός ότι τα νοικοκυριά είναι σημαντικά επιβαρυμένα από τις πληθωριστικές πιέσεις που έχουν οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις σε πολλά αγαθά και η επιβολή του τέλους θα τα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο, αποτελεί και άδικη αντιμετώπιση των ελληνικών εταιρειών συνδρομητικής τηλεόρασης. Και αυτό γιατί η επιβολή του τέλους του 10% στην Ελλάδα δεν επιβάλλεται στις εταιρείες που έχουν έδρα εκτός της χώρας, με αποτέλεσμα τη διακριτική μεταχείριση που υφίστανται οι εγχώριες επιχειρήσεις συνδρομητικής τηλεόρασης. «Κατά αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα άνισο περιβάλλον, όπου παραβιάζονται οι βασικές αρχές ανταγωνισμού, με το βάρος του τέλους να επιβάλλεται μόνο στις ελληνικές επιχειρήσεις», ανέφερε η επιστολή της ΕΕΚΤ προς τον υπουργό Οικονομικών.

Επίσης, οι εγχώριες επιχειρήσεις συνδρομητικής τηλεόρασης καλούνται να αποδώσουν το «τέλος» συνδρομητικής τηλεόρασης στο ελληνικό Δημόσιο, ανεξάρτητα από την είσπραξη ή μη του μηνιαίου λογαριασμού από τον συνδρομητή.

Το μέτρο το οποίο επιβλήθηκε ως μνημονιακή υποχρέωση το καλοκαίρι του 2016, ανεστάλη το φθινόπωρο του 2020, ως μέτρο ανακούφισης από την πανδημία, εποχή που λόγω των περιοριστικών μέτρων υπήρξε σημαντική αύξηση στους οικιακούς χρήστες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v