Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pandas: Νέος κύκλος χρηματοδότησης για την ελληνική startup

Έχοντας πραγματοποιήσει πρόσφατα rebranding, η Pantas ετοιμάζεται για νέο γύρο χρηματοδότησης ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει επέκταση και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Οι υπηρεσίες ανακύκλωσης smartphone.

Pandas: Νέος κύκλος χρηματοδότησης για την ελληνική startup

Την εκτός Ελλάδος παρουσία της σε χώρες με μεγάλο πληθυσμό σχεδιάζει η ελληνική startup Pandas, η οποία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία νέου γύρου χρηματοδότησης, Series A.

H Pandas (πρώην Green Panda) ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2020 ως re-commerce startup και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες που  επιθυμούν να επιστρέψουν το smartphone τους έχοντας άμεσο όφελος και ταυτόχρονα κάνοντας καλό στον πλανήτη.

Αυτή τη στιγμή έχει 70 συνεργαζόμενα σημεία ενώ ανακοίνωσε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο για περισσότερα από 400 σημεία μέχρι τα τέλη του έτους. Μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρχουν και νεότερα για το νέο γύρο χρηματοδότησης, όπου η διοίκηση της εταιρείας ευελπιστεί να έχει την ίδια επιτυχία με τον προηγούμενο, από τον οποίο άντλησε 2,2 εκατ. ευρώ από ιδιώτες, κυρίως υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς τηλεπικοινωνιών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο CEO της Pandas Φάνης Κουτουβέλης είπε ότι στην Ελλάδα έχουν 35 συνεργάτες ενώ ξεκινάνε και την εκτός Ελλάδας παρουσία τους. «Στο επίκεντρο είναι χώρες με μεγάλο πληθυσμό και με υψηλό ΑΕΠ, γιατί αλλάζουν πιο γρήγορα συσκευές, εντός Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ποσό που μπορεί να πάρει ένας καταναλωτής ανακυκλώνοντας το smartphone του τόνισε ότι ξεκινάει από 5 και μπορεί να φτάσει τα 1.000 ευρώ.  «Ξεκινήσαμε με μέσο όρο συναλλαγής ανά κινητό τα 43 ευρώ και πλέον έχει υπερβεί τα 120 ευρώ», ανέφερε και πρόσθεσε ότι τα κινητά που «ανακυκλώνονται» καταλήγουν στις αγορές του εξωτερικού στα χέρια τελικών καταναλωτών, έπειτα από μικρή επισκευή, κυρίως στο Μαρόκο.  

Ερωτώμενος ποια κινητά παραδίδουν οι Έλληνες χρήστες αποκάλυψε ότι στις πρώτες 6-7 θέσεις είναι μοντέλα iphone.  

Ο κ. Κουτουβέλης τόνισε ότι έχουν φτιάξει μικρο-ρομπότ που αναγνωρίζει όλα τα smartphones: «Κάνουν χειραψία με τη συσκευή, μέσα σε δευτερόλεπτα αναγνωρίζει τον σειριακό αριθμό -αν είναι κλεμμένη ή χαμένη, αν έχει φθορές, τι μοντέλο είναι- και βγάζουν σε λιγότερο από 3 λεπτά την προσφορά».  

Μάλιστα στο τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί εφαρμογή με την οποία η όλη διαδικασία θα μπορεί να γίνει από την άνεση του σπιτιού.

Από τα κινητά που ανακυκλώνονται, ένα κομμάτι επαναχρησιμοποιείται με επαναπώληση. Η ανακατασκευή και η ανακύκλωση γίνεται σε κέντρα που μπορούν να διαχειριστούν ηλεκτρονικό απόβλητο.  

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία διαθέτει την υπηρεσία trade-in at store, μέσω της οποίας ο εκάστοτε καταναλωτής επισκέπτεται ένα από τα συνεργαζόμενα καταστήματα για να ανταλλάξει το κινητό του και να λάβει εκπτωτικό voucher στη στιγμή. Παράλληλα παρέχει την υπηρεσία trade-in at home, μέσω της οποίας το Pandas scooter πηγαίνει στον χώρο του εκάστοτε ενδιαφερόμενου, για άμεση αξιολόγηση και αγορά του smartphone του. Επίσης, η ομάδα της Pandas έχει ενισχυθεί με πάνω από 35 υπαλλήλους -άτομα από τρεις διαφορετικές χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2020 μέχρι και σήμερα, μέσω των trade-in προγραμμάτων που υλοποιεί σε συνεργασία με κορυφαίους retailers της ελληνικής αγοράς, όπως iStorm, Πλαίσιο, Xiaomi Store, Wind, you.gr, αλλά και με την ΑΒ Βασιλόπουλος, έχουν επιστραφεί συνολικά πάνω από 15.000 smartphones.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v