Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrakat: Επονται νέοι μέτοχοι πέραν των Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου

(upd) Την πώληση της συμμετοχής στην Intrakat ανακοίνωσε η Intracom Holdings. Η συμφωνία έκλεισε με τιμή πώλησης 2,95 ευρώ ανά μετοχή. Πληροφορίες για νέες μεταβιβάσεις μετοχών της εισηγμένης σε τρίτους επενδυτές, επίσης από τον εφοπλιστικό χώρο.

Intrakat: Επονται νέοι μέτοχοι πέραν των Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου

Συνέχεια στις μετοχικές εξελίξεις στην Intrakat αναμένεται άμεσα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πέραν της πώλησης ποσοστού της τάξης του 31,7% της Intracom Holdings στην εταιρεία Winex Investments Limited, συμφερόντων των εφοπλιστών Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και του Αλ. Εξάρχου, προχωρά η πώληση επιπλέον ποσοστών της εταιρείας σε τρίτους επενδυτές.  

Κατά πληροφορίες, αναμένεται η πώληση επιπλέον ποσοστού 20%-30% της εισηγμένης κατασκευαστικής εκ μέρους των υπόλοιπων βασικών μετόχων της προς τους εφοπλιστές Ηλία Γκότση και Κώστα Αγγέλου. Υπενθυμίζεται ότι στην  Ιntrakat συμμετέχουν ο Δ. Θεοδωρίδης με ποσοστό 12,13%, οι  Λ. Λαζαράκης και Δ. Στασινόπουλος με 10,10%, ο Πέτρος Σουρέτης με 6,20% και με 8,13% ο Δ. Κούτρας. Σημειώνεται δε πως η Intracom συνεχίζει να διατηρεί ποσοστό της τάξης του 5,09%.

Σε κάθε περίπτωση, νέος βασικός μέτοχος της εισηγμένης κατασκευαστικής εταιρείας αναδεικνύεται η Winex, εξέλιξη που σηματοδοτεί την επιστροφή των εφοπλιστών Δ. Μπάκου-Γ. Καϋμενάκη στον κλάδο, μετά την έξοδό τους από τον όμιλο Ελλάκτωρ. 

Να σημειωθεί ότι με τις παραπάνω κινήσεις αποφεύγεται η ανάγκη δημόσιας πρότασης προς το σύνολο των μετόχων.

Winex: Γιατί επενδύσαμε στην Intrakat

Οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου, μέτοχοι της εταιρείας, Winex Investments Limited (Winex»), όπως είναι γνωστό, από μακρού χρόνου, είχαν εκδηλώσει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον τους για μακράς πνοής επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τομέα των κατασκευών-υποδομών καθώς και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σημειώνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

«Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, η οποία διαθέτει διευρυμένο χαρτοφυλάκιο στους κλάδους των κατασκευών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των ΣΔΙΤ, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και του real estate, ικανοποιεί πλήρως τα επενδυτικά κριτήρια της Winex και επιπλέον έχει σημαντικές προοπτικές βελτίωσης των μεγεθών της, κάτι άλλωστε που προκύπτει και από το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς και άλλα επιχειρηματικά σχήματα για συμμετοχή ή συνεργασία με τον Όμιλο ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Πιστεύουμε στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και γιαυτό επενδύσαμε 70,1 εκατ. ευρώ αποκτώντας το 31,7% της εταιρείας.

Διαθέτουμε και τις δυνάμεις για να στηρίξουμε την επένδυσή μας στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και την τεχνογνωσία και το επιχειρηματικό σχέδιο, και μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου ΙΝΤΡΑΚΑΤ, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να διευρύνουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΙΝΤΡΑΚΑΤ και την αναδείξουμε σε ένα σύγχρονο και κορυφαίο Όμιλο στους τομείς της δραστηριότητάς της.

O Αλέξανδρος Εξάρχου, σχολιάζοντας την συναλλαγή δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι, ότι θα πείσουμε όλους τους μετόχους, παλαιούς και νέους, να στηρίξουν την πρότασή μας και το πλάνο μας για τη νέα εποχή της ΙΝΤΡΑΚΑΤ το οποίο θα λειτουργήσει προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής οικονομίας.»

Η ανακοίνωση της Intracom 

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA), μέτοχος της INTRAKAT κατά ποσοστό 23,54% και ελέγχουσα συνολικά, δια της θυγατρικής της εταιρείας INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l., ποσοστό 36,79% του συνόλου των μετοχών INTRAKAT, γνωστοποιεί, σε συνέχεια της από 30.06.2022 Ανακοίνωσης, την επιτυχή ολοκλήρωση των συζητήσεών της με επενδυτές.

Κατόπιν τούτου, συμφωνήθηκε όπως, η INTRACOM HOLDINGS, διατηρούσα στην INTRAKAT ποσοστό συμμετοχής 5,09%, προβεί στις 05/07/2022, μαζί με την INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l., στην πώληση του συνόλου των υπόλοιπων μετοχών τους IΝTRAKAT (23.795.107 μετοχές, ποσοστό 31,70%), έναντι τιμής πώλησης € 2,95, ανά μετοχή και συνολικού τιμήματος € 70.195.565,65, στην αγοράστρια «WINEX INVESTMENTS LIMITED», εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v