Ηρακλής: Η Geocycle Ελλάς δίνει λύση στη διαχείριση φυτικών αποβλήτων

Ο όμιλος, με σταθερή προσήλωση στην εξοικονόμηση πολύτιμων φυσικών πόρων και τη δραστική βελτίωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος, εφαρμόζει διαρκώς τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας στο παραγωγικό μοντέλο του.

Ηρακλής: Η Geocycle Ελλάς δίνει λύση στη διαχείριση φυτικών αποβλήτων

Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του πρωτοποριακού έργου για την ενεργειακή αξιοποίηση βιομάζας στην παραγωγή τσιμέντου στα Εργοστάσια του Ομίλου Ηρακλής σε Βόλο και Μηλάκι Ευβοίας, η Geocycle Ελλάς, εταιρία του Ομίλου Ηρακλής, επενδύει στην αειφόρο διαχείριση ανάμικτων φυτικών αποβλήτων. Πρόκειται για κλαδέματα και φυτικά υπολείμματα όπως αυτά που συλλέγονται κατά την αποκομιδή και τον καθαρισμό δημόσιων και ιδιωτικών χώρων (πάρκα, πλατείες, δρόμοι κλπ.).

Ειδικότερα για την τοπική αυτοδιοίκηση, η πρωτοβουλία της Geocycle Ελλάς απαντά σε μία σημαντική ανάγκη στον τομέα της διαχείρισης των δημοτικών αποβλήτων. Εξαιτίας των περιορισμένων υποδομών και πόρων από τους Δήμους για τη διαχείριση των συγκεκριμένων απορριμμάτων, η συντριπτική πλειοψηφία των πράσινων αποβλήτων και ιδιαιτέρως των κλαδεμάτων αναμιγνύεται με ογκώδη απόβλητα και τελικά καταλήγει στην υγειονομική ταφή, επιβαρύνοντας σημαντικά το περιβάλλον.

Η Geocycle Ελλάς, πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης αποβλήτων, με τη χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού προσφέρει εναλλακτική, βιώσιμη και ορθή λύση, σύμφωνη με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, για την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων και τον περιορισμό του όγκου που οδηγείται σε ταφή. Ταυτόχρονα, συμβάλει ουσιαστικά στην πρόληψη των πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών, απομακρύνοντας επικίνδυνη καύσιμη ύλη από άλση και κατοικημένες περιοχές. Τον τελευταίο χρόνο έχει επεξεργαστεί και εκτρέψει από την ταφή περισσότερους από 40.000 τόνους ανάμικτων φυτικών αποβλήτων.

Ο Όμιλος Ηρακλής, μέσω της Geocycle Ελλάς, δημιουργεί συνέργειες με την τοπική αυτοδιοίκηση, με στόχο την ασφαλή διαχείριση των αποβλήτων μέσω της ενεργειακής τους αξιοποίησης στα εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου του Ομίλου. Η διαδικασία αυτή αποφέρει πολλαπλά οφέλη για την προστασία του περιβάλλοντος χάρη στην εκτροπή των αποβλήτων από την υγειονομική ταφή, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ο Όμιλος Ηρακλής, με σταθερή προσήλωση στην εξοικονόμηση πολύτιμων φυσικών πόρων και τη δραστική βελτίωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος, εφαρμόζει στην πράξη και προωθεί διαρκώς τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας στο παραγωγικό του μοντέλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v