Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Flying Tiger: Επιστροφή στα κέρδη, μακριά από τον τζίρο του 2019

Μοναδική μέτοχος, με 100%, η Zebra A/S. Κέρδη 1,74 εκατ. ευρώ και αύξηση πωλήσεων 21,5% το 2021, αλλά έχασε το momentum στο ψηφιακό κανάλι και απέχει από το 2019.

Flying Tiger: Επιστροφή στα κέρδη, μακριά από τον τζίρο του 2019

Επέστρεψε σε κερδοφορία αλλά σε επίπεδο πωλήσεων απέχει από τα προ πανδημίας επίπεδα η Tiger Hellas, που αναπτύσσει το δίκτυο καταστημάτων με το δανέζικο σήμα Flying Tiger και ελέγχεται πλέον 100% από τη Zebra A/S.

Ειδικότερα, η Tiger Hellas (Flying Tiger Copenhagen Hellas Μονοπρόσωπη ΑΕ, πρ. Zebra - Αμανατιάδης Ανώνυμη Εταιρεία Γενικού Λιανικού Εμπορίου), η οποία εισάγει και διανέμει παιχνίδια, δώρα και μικροαντικείμενα που εμπορεύεται η ZEBRA A/S, με έδρα στην Κοπεγχάγη, εμφάνισε ανάπτυξη πωλήσεων 21,5% πέρυσι.

O κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 6,3 εκατ. ευρώ από περίπου 5,2 εκατ. ευρώ το 2020 και έναντι 10,7 εκατ. ευρώ το 2019. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχασε πάνω από 50% των ετήσιων εσόδων της στην Ελλάδα το 2020, λόγω της απουσίας ψηφιακού καναλιού εν μέσω πανδημίας. Η δανέζικη μητρική άρχισε να αναπτύσσει σχετικές υποδομές αλλά δεν πρόλαβε να εκμεταλλευτεί στην τοπική αγορά το momentum της στροφής των καταναλωτών στις διαδικτυακές αγορές και έτσι δεν κατάφερε να αντισταθμίσει εγκαίρως απώλειες από τα φυσικά της καταστήματα.

Σημειώνεται επίσης ότι το 2021 το κόστος των πωλήσεων ανήλθε σε περίπου 3 εκατ. ευρώ από 2,3 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Το μικτό αποτέλεσμα ανήλθε σε 3,26 εκατ. ευρώ έναντι 2,84 εκατ. ευρώ (επί των πωλήσεων 52,04% το 2021, έναντι 55% το 2020). Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,011 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 205,2 χιλ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,74 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 205,2 χιλ. ευρώ αντίστοιχα.

Το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας περιορίστηκε κατά 40,4%, σε 1,7 εκατ. ευρώ από 2,9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Εν μέσω πανδημίας η Tiger Hellas προχώρησε σε μείωση των δαπανών της και εκμεταλλεύτηκε στο βαθμό που μπορούσε την κρατική βοήθεια για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης σε οικονομικά αποτελέσματα και ρευστότητα. Πάντως παρά τα διαθέσιμα όρια χρηματοδότησης που διαθέτει σε κεφάλαια κίνησης στην Εθνική Τράπεζα και στην Αlpha Bank, δεν έχει κάνει χρήση αυτών μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη διοίκησή της.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η εταιρεία -της οποίας τον έλεγχο είχε η ελληνική Ζebra Aμανατιάδης με έδρα τη Θεσσαλονίκη και η μητρική Zebra A/S με έδρα την Κοπεγχάγη- έχει πλέον μοναδικό μέτοχο με 100% του μετοχικού κεφαλαίου την Zebra A/S. Στις 20.5.2022 το νέο Δ.Σ. της εταιρείας (με επικεφαλής τους Martin Le Sage De Fontenay Jermiin, πρόεδρο, Christian Kofoed Hertz Jakobsen, αντιπρόεδρο και Peter Thomas Casey, μέλος), πρότεινε τη μη διανομή μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης 2021 και η πρόταση τελεί υπό την έγκριση της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Tiger Hellas διατηρεί δίκτυο 13 καταστημάτων πανελλαδικά, με ναυαρχίδα το κατάστημα της οδού Ερμού που λειτουργεί από το 2013. Επίσης η εταιρεία έχει αποθηκευτικούς χώρους στον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη και στο Μαρούσι Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v