Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο σύστημα αποχεύτευσης αποκτά η ΕΥΑΘ

Πρόκειται για σύμβαση που αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου Scada. Αφορά σε όλα τα αντλιοστάσια αποχέτευσης της περιοχής ευθύνης της. Στόχος η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πελατών της.

Νέο σύστημα αποχεύτευσης αποκτά η ΕΥΑΘ

Νέα τεχνολογία αιχμής ενσωματώνει στο αποχετευτικό της δίκτυο η ΕΥΑΘ Α.Ε., εγκαθιστώντας καινούριο σύστημα τηλεελέγχου σε όλα τα αντλιοστάσια αποχέτευσης της περιοχής ευθύνης της. Η σχετική σύμβαση για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε παραγωγική λειτουργία του νέου συστήματος Scada αποχέτευσης της EΥΑΘ υπογράφηκε με τον ανάδοχο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην Τσιμισκή 91.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση πρόκειται για ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα τηλε-ελέγχου και τηλεποπτείας αντλιοστασίων αποχέτευσης, που σχεδιάστηκε από στελέχη της Διεύθυνσης Δικτύων Αποχέτευσης, για να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα, λιγότερο λειτουργικά συστήματα. Το νέο σύστημα Scada θα συμβάλει σημαντικά στη βελτιστοποίηση της προληπτικής συντήρησης των αντλιοστασίων αποχέτευσης και θα δώσει τη δυνατότητα έγκαιρης επέμβασης για άμεση επισκευή τυχόν βλαβών και ήσσονα επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, έχοντας ως βασικό του χαρακτηριστικό την επεκτασιμότητά του, θα δώσει τη δυνατότητα στην EΥΑΘ να επεκτείνει τη ζώνη ευθύνης της και σε νέες περιοχές, καθώς η εταιρεία θα μπορεί πλέον να διαχειριστεί ακόμη μεγαλύτερο αριθμό αντλιοστασίων αποχέτευσης.

«Οι νέες ψηφιακές και περιβαλλοντικά φιλικές τεχνολογίες μαζί με το άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό μας, με άλλα λόγια ο συνδυασμός του ψηφιακού με τον πραγματικό κόσμο μας, είναι ο τρόπος να καταστήσουμε τις υποδομές και τις πόλεις μας βιώσιμες και ανθεκτικές. Αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία εξυπηρετεί και η εγκατάσταση του νέου Scada, που επιχειρησιακά θα μας λύσει τα χέρια για άμεσες, αποτελεσματικές επεμβάσεις προς όφελος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της EΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης.

Το έργο, που θα είναι λειτουργικό περί τα τέλη του 2023, έχει αρχικό προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και 18μηνη διάρκεια από την υπογραφή της σύμβασης. Ανάδοχος εταιρεία είναι η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, την οποία κατά την υπογραφή της σύμβασης εκπροσώπησε ο διευθυντής του έργου Παναγιώτης Διαμαντόπουλος.

Η εγκατάσταση του νέου Scada εντάσσεται σε ένα σύνολο μεγάλων αποχετευτικών έργων που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια η EΥΑΘ Α.Ε., τα οποία στόχο έχουν την αειφόρο ανάπτυξη και ευρωστία της πόλης της Θεσσαλονίκης, των όμορων περιοχών και φυσικά των συμπολιτών μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v