Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία Cepal-Resolute στη διαχείριση ακινήτων

Σύμβαση διάρκειας 5 ετών υπέγραψαν οι δύο πλευρές. Προβλέπει τη χρήση από τον όμιλο Cepal της πλατφόρμας «Active Estate», που έχει αναπτύξει η Resolute, μέσω της Recognyte. H δομή της συνεργασίας και η δυνατότητα εμβάθυνσης με joint venture.

Συνεργασία Cepal-Resolute στη διαχείριση ακινήτων

Τη σύναψη συνεργασίας στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας συμφώνησαν Cepal και Resolute Asset Management, προκειμένου να υποβοηθηθεί η διαχείριση του μεγάλου όγκου ανακτηθέντων ακινήτων που διαχειρίζεται ο όμιλος Cepal.

Η Cepal Hellas, εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από πιστώσεις και δάνεια και η ομόσταυλη Kaican Hellas (σ.σ. αμφότερες θυγατρικές της Cepal Συμμετοχών) συνήψαν τον Μάιο σύμβαση 5ετούς διάρκειας με τη Resolute και την κυπριακή θυγατρική της Recognyte Ltd. Η σύμβαση προβλέπει ότι η Recognyte θα παρέχει στη Cepal Hellas μια μη μεταβιβάσιμη και μη αποκλειστική άδεια πρόσβασης και χρήσης πλατφόρμας διαχείρισης ακίνητης περιουσίας Active Estate, η οποία έχει αναπτυχθεί από τη Recognyte.

Επιπρόσθετα, η Resolute παρέχει στη Cepal Hellas συγκεκριμένες υπηρεσίες διαμόρφωσης, σε σχέση με την πλατφόρμα Active Estate (η «Σύμβαση Active Estate»). Με βάση τη σύμβαση, η Cepal Hellas δικαιούται να παραχωρήσει περαιτέρω την άδεια για την πρόσβαση και τη χρήση στην πλατφόρμα Active Estate στην Kaican Hellas, με προηγούμενη γραπτή ενημέρωση της Recognyte.

H Kaican Hellas πρόκειται να καταβάλει στη Resolute ως αμοιβή για την παροχή των υπηρεσιών της προκαθορισμένα ποσά. Η σχετική σύμβαση εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Cepal Hellas στις 3 Μαΐου.

Η συνεργασία μεταξύ Cepal - Resolute, όσον αφορά στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας, είναι πιθανόν να εμβαθύνει μέσω σύστασης μικτής εταιρείας ή αξιοποίησης υφιστάμενης εταιρείας (Kaican Hellas;).

Οι Cepal Hellas και Kaican Hellas αποτελούν θυγατρικές της Cepal Υπηρεσιών και Συμμετοχών, το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της οποίας μεταβιβάστηκε πέρυσι από την Alpha Bank σε εταιρεία που ελέγχεται από το private equity fund Davidson Kempner. Η Alpha Βank διατήρησε το 20%.

Ταυτόχρονα, η Alpha συνήψε σύμβαση μακροχρόνιας διαχείρισης (13ετής διάρκεια, με δυνατότητα παράτασης), σε αποκλειστική βάση, με τη Cepal για τη διαχείριση των υφιστάμενων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της ( 8,9 δισ. ευρώ) καθώς και των αντίστοιχων μελλοντικών ροών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v