Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Προχωρά σε απόσχιση του κλάδου διαχείρισης ακινήτων, δημιουργεί νέα εταιρεία

Στην απόσχιση του κλάδου και την εισφορά του στην Piraeus Real Estate Management προχωρά η τράπεζα. Θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο των κινήσεων αναδιάταξης του χαρτοφυλακίου ανακτηθέντων ακινήτων. Στη νέα θυγατρική και το προσωπικό.

Πειραιώς: Προχωρά σε απόσχιση του κλάδου διαχείρισης ακινήτων, δημιουργεί νέα εταιρεία

Στην απόσχιση του κλάδου διαχείρισης ακινήτων και εισφορά του σε νέα εταιρεία, με την επωνυμία Piraeus Real Estate Management (PREM), προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, μετά την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της στις 7 Ιουλίου.

Ο μέτοχος της τράπεζας Πειραιώς Financial Holdings ενέκρινε τη διάσπαση του κλάδου καθώς και το καταστατικό της νέας εταιρείας, στην οποία θα εισφερθεί, εξουσιοδοτώντας τη διοίκηση για τις περαιτέρω ενέργειες.

Η έναρξη της διαδικασίας απόσχισης του κλάδου διαχείρισης ακινήτων αποφασίστηκε από το Δ.Σ. της τράπεζας κατά τη συνεδρίαση της 11ης Μαΐου. Στις 26 Μαΐου, το Δ.Σ. ενέκρινε το σχέδιο διάσπασης καθώς και την έκθεση αποτίμησης.

Ο κλάδος αποτιμήθηκε σε 750 χιλ. ευρώ και η Πειραιώς για την εισφορά σε είδος θα λάβει ως αντάλλαγμα 7.500.000 μετοχές της PREM (σ.σ. το 100%) ονομαστικής αξίας 0,10 ευρώ έκαστη. Μαζί με τον κλάδο μεταφέρεται στη νέα θυγατρική και το προσωπικό. Τα υπό διαχείριση -από τον κλάδο και προσεχώς Piraeus Real Estate Management- ακίνητα παραμένουν στην τράπεζα.

Το πώς θα αξιοποιηθεί η PREM στο πλαίσιο των κινήσεων του ομίλου Πειραιώς, για αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου -ανακτηθέντων και ιδιοχρησιμοποιούμενων- ακινήτων δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v