Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ideal: Κλίμα αισιοδοξίας για τη δημόσια πρόταση στην Byte

Η πρόταση που κατατέθηκε είναι «δίκαιη για όλους», ενώ το σύνολο των εμπλεκομένων θα ωφεληθεί από τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου σχήματος, αναφέρουν κύκλοι του ομίλου. Η «απόλυτη διοίκηση» στον Σπ. Βυζάντιο.

Ideal: Κλίμα αισιοδοξίας για τη δημόσια πρόταση στην Byte

Την αισιοδοξία τους για τη θετική έκβαση του εγχειρήματος της δημόσιας πρότασης για την απόκτηση της Byte Computer εκφράζουν κύκλοι προσκείμενοι στον Όμιλο Ideal, καθώς εκτιμούν ότι η πρόταση που κατέθεσαν είναι «δίκαιη για όλους», ενώ παράλληλα το σύνολο των εμπλεκομένων θα ωφεληθεί από τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου σχήματος που ακολουθεί ανοδική πορεία.

Την ώρα που η πλευρά των βασικότερων μετόχων της Byte Computer (οικογένεια Βυζάντιου και Alpha Bank) δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει τις απαντήσεις της στην πρόταση που ανακοίνωσε η Ideal, στην τελευταία επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας για την έκβαση της υπόθεσης, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται να κριθεί μέσα στον προσεχή Σεπτέμβριο (τον Αύγουστο προβλέπεται η έγκριση του σχετικού ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς).

Παράλληλα, o πρόεδρος της Ideal Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσια της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της εισηγμένης τόνισε πως «αν δεν υπήρχε η παρουσία του Σπύρου του Βυζάντιου, δεν θα ενδιαφερόμασταν για την Byte. Πρόθεσή μας είναι να αναλάβει την απόλυτη διοίκηση της Byte και αυτό πρόκειται να το επικοινωνήσουμε και δια ζώσης στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Πιστεύω ότι προχωρήσαμε σε μια δίκαιη προσφορά, μέσα από την καταβολή μετρητών αλλά και νέων μετοχών της Ideal, ενός ομίλου που ακολουθεί ανοδική πορεία, όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα του πρώτου φετινού τριμήνου και όπως συνεχίζεται με την έως τώρα πορεία τους μέσα στο 2022.

Με την ολοκλήρωση του deal (η εισηγμένη ήδη κατέχει τις εταιρείες Adacom και Netbull που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κυβερνοασφάλειας), η Ideal θα αποτελεί έναν από τους πλέον ισχυρούς ομίλους πληροφορικής της χώρας, με κύκλο εργασιών κοντά στα 70 εκατ. ευρώ και καλά περιθώρια κέρδους».

Όροι της ΔΠ και η «επόμενη μέρα»

Με βάση τους όρους της δημόσιας πρότασης, ο κάτοχος δέκα μετοχών της Byte Computer θα λάβει 21 ευρώ και 3,975 νέες μετοχές της Ideal, που θα εκδοθούν μετά την απόφαση της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της τελευταίας.

Με δεδομένο ότι η Ideal έχει θέσει ως ελάχιστο όριο επιτυχίας της ΔΠ την απόκτηση του 70% της Byte, κομβικό σημείο έχει η αποδοχή της πρότασης τόσο από την οικογένεια Βυζάντιου όσο και από την Αlpha Bank.

Πάντως, όλα δείχνουν πως σε περίπτωση επιτυχίας της ΔΠ, η Byte -αργότερα ή γρηγορότερα- θα αποχωρήσει από το χρηματιστήριο. Ήδη η Ideal έχει δημοσιοποιήσει ότι σε περίπτωση που αποκτήσει άνω του 90% των μετοχών, θα προχωρήσει άμεσα σε μια τέτοια κίνηση (squeeze out). Πέραν αυτού, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ακόμη και αν η Ideal ελέγξει ποσοστό χαμηλότερο του 90%, θα ακολουθήσουν πιθανότατα άλλες κινήσεις που θα βγάλουν τις μετοχές από το ταμπλό του ΧΑ, έστω και με κάποια χρονική καθυστέρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v