Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sarkk: Επιταχύνεται η ανάπτυξη, επέκταση και στην Κύπρο με e-shop

Αύξηση τζίρου 60% με ισχυρή κερδοφορία για την εταιρεία της οικ. Σαράντη. Ώθηση από τα νέα Tommy Hilfiger και Calvin Klein - Τα σχέδια

Sarkk: Επιταχύνεται η ανάπτυξη, επέκταση και στην Κύπρο με e-shop

Την περαιτέρω επέκταση του δικτύου χονδρικής και λιανικής πώλησης της Calvin Klein καθώς και τη δημιουργία e-shop στην κυπριακή αγορά, τόσο για την Calvin Klein όσο και για την Tommy Hilfiger προτεραιοποιεί το 2022 η Sarkk, εταιρεία που αναπτύσσει τα δύο σήματα και ελέγχεται από την επιχειρηματική οικογένεια Σαράντη.

Οι παραπάνω κινήσεις εξυπηρετούν το business plan και τη στρατηγική της διοίκησης της Sarkk, που στοχεύει σε διατήρηση της θετικής πορείας των αποτελεσμάτων θέτοντας τον πήχη για τα κέρδη προ φόρων πάνω από τα επίπεδα του 2021. Σημειώνεται ότι το 2021 η εταιρεία εμφάνισε προ φόρων κέρδη 9,7 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 1,6 εκατ. ευρώ το 2020 και ο όμιλος εμφάνισε κέρδη προ φόρων 9,6 εκατ. ευρώ από κέρδη 1,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 7,4 εκατ. ευρώ για τον όμιλο (από 0,7 εκατ. ευρώ το 2020) και σε 7,4 εκατ. ευρώ για την εταιρεία (από 0,9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα). Μάλιστα το περιθώριο καθαρού κέρδους της εταιρείας αυξήθηκε κατά 9,51 ποσοστιαίες μονάδες ενώ του ομίλου κατά 9,84.

Εν τω μεταξύ, κόντρα στην κρίση που πλήττει τη ζήτηση, ειδικά στον κλάδο ένδυσης-υπόδησης όπου δραστηριοποιείται, η Sarkk πέτυχε σημαντική αύξηση πωλήσεων. Η μετατόπιση της ζήτησης στο online κανάλι αλλά και η ισχυρή ώθηση από την ανάπτυξη του δικτύου λιανικής και χονδρικής οδήγησε τον κύκλο εργασιών στα 62 εκατ. ευρώ για την εταιρεία, με αύξηση η 60,30%. Αντίστοιχα ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 63,5 εκατ. ευρώ, με αύξηση 60,17%. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος εμφάνισε αύξηση πωλήσεων και το 2020.

Οι επενδύσεις

Το πλάνο ανάπτυξης για το 2022 προχωρά βάση προγράμματος, με την πλήρη λειτουργία του νέου υποκαταστήματος Calvin Klein στην Πάτρα και την ανακαίνιση του Calvin Klein στο One Salonica, ενώ έχουν δρομολογηθεί η ανακαίνιση του Tommy Hilfiger Γλυφάδας και του Tommy Hilfiger στο Factory Outlet της Πειραιώς. Μέσα στο 2022 προβλέπεται και η δημιουργία e-shop για τα δύο brands τα οποία θα εξυπηρετούν την αγορά της Κύπρου. Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα λειτουργεί e-shop για την Tommy Hilfiger από το 2020 ενώ το e-shop της Calvin Klein εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021.

Το 2021 άνοιξαν δύο νέα καταστήματα Calvin Klein, στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη και στο The Mall Athens στην Αθήνα ενώ προετοιμάστηκε και το νέο κατάστημα στη Πάτρα. Επίσης πέρυσι τον Μάρτιο άνοιξε και το πρώτο Tommy Hilfiger Accessories στο The Mall Athens και τον Απρίλιο ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε το κατάστημα outlet στο McArthur Glen.

Ο όμιλος διαθέτει συνολικά 30 εταιρικά καταστήματα ενώ τα προϊόντα Tommy Hilfiger και Calvin Klein (είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, αρώματα, γυαλιά ηλίου, ρολόγια) έχουν παρουσία, πέραν του online καναλιού και σε πολυκαταστήματα και multibrand καταστήματα λιανικής.

Στρατηγική με ορίζοντα τριετίας

Η Sarkk απασχολεί 381 εργαζομένους σε επίπεδο εταιρείας και 405 στον όμιλο. Δίνει έμφαση στην ανάπτυξη της Calvin Klein, εμπορικό σήμα που ανήκε στο χαρτοφυλάκιο της Folli Follie και αποκτήθηκε το 2019. Η Sarkk είναι αποκλειστικός διανομέας των Calvin Klein, όπως και των προϊόντων Tommy Hilfiger, καλύπτοντας γεωγραφικά όλες τις περιοχές της Ελλάδας καθώς και τις αγορές σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και Μολδαβία (μόνο Tommy Hilfiger).

Σε ορίζοντα τριετίας στοχεύσει σε επέκταση και ανανέωση του δικτύου λιανικής, χονδρικής και ηλεκτρονικού εμπορίου των Tommy Hilfiger και Calvin Klein, πέραν της επέκτασης του ηλεκτρονικού εμπορίου των δύο brands στην Κύπρο που δρομολογείται για φέτος. Διαθέτει ισχυρή χρηματοοικονομική δομή για να υλοποιήσει τη στρατηγική της, με ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα αυξημένα στο τέλος του 2021 τόσο για την εταιρεία όσο και για τον όμιλο κατά 4,55% και 5,44% αντίστοιχα (7,3 εκατ. ευρώ και για τον όμιλο 7,7 εκατ. ευρώ). Επίσης ο συνολικός δανεισμός ανέρχεται σε 12,2 εκατ. ευρώ για την εταιρεία και σε 13,2 εκατ. ευρώ για τον όμιλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v