Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Trade Estate: Προχωρά το νέο logistics center στην Ελευσίνα

Προς μίσθωση σε μεγάλο λιανεμπορικό όμιλο η υπό υλοποίηση νέα επένδυση της ΑΕΕΑΠ. Χορήγησε ομολογιακό δάνειο ύψους 10,238 εκατ. ευρώ προς τη RECON AE για την απόκτηση όμορων εκτάσεων στην Ελευσίνα.

Trade Estate: Προχωρά το νέο logistics center στην Ελευσίνα

Προσύμφωνο για τη μίσθωση των νέων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων που δημιουργεί στην Ελευσίνα διαθέτει η Trade Estate, η ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για την εν λόγω επένδυση που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στη δημιουργία Logistics center άνω των 50.000 τ.μ., η εταιρεία έχει συνάψει σχετική συμφωνία με ανεξάρτητο λιανεμπορικό όμιλο.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του 2022, η Trade Estate κατέληξε σε συμφωνία με τη RECON AE, η οποία διέθετε ήδη οικόπεδα στην Ελευσίνα, για την από κοινού δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συγκροτήματος. Στο πλαίσιο αυτό, η Trade Estate μετά την απόκτηση του 50% της RECON προχώρησε σε σύμβαση έκδοσης ομολογιακού δανείου ύψους 10,283 εκατ. ευρώ, 7ετούς διάρκειας προς τον συγκεκριμένο εταιρικό φορέα, ποσό που αναμένεται να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη της επένδυσης.

Ειδικότερα, και με βάση τους όρους που διέπουν τη μεταξύ τους σύμβαση, το ομολογιακό δάνειο «σπάει» σε τρεις γραμμές χρηματοδότησης. Η Γραμμή Χρηματοδότησης 1 πρόκειται να διατεθεί για την αποπληρωμή του έντοκου βραχυπρόθεσμου δανείου ποσού 152.000 ευρώ, που έλαβε η Recon από την Trade Estate (δυνάμει του από 16.03.2022 ιδιωτικού συμφωνητικού). Η Γραμμή Χρηματοδότησης 2 πρόκειται να διατεθεί για την απόκτηση αγροτεμαχίων στην περιοχή Στρίφι στην Ελευσίνα, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος της εξαγοράς της υποχρέωσης εισφοράς σε γη κατά το στάδιο της πολεοδόμησης.

Τέλος, η Γραμμή Χρηματοδότησης 3 πρόκειται να διατεθεί α) για τη χρηματοδότηση των προπαρασκευαστικών εργασιών που απαιτούνται για την ανάπτυξη του έργου (π.χ. έξοδα σχεδίων, μελετών και αδειών, εισφορά σε χρήμα κατά το στάδιο της Πολεοδόμησης) και β) για κεφάλαιο κίνησης και εκπλήρωση των καταστατικών σκοπών της Recon.

Σημειώνεται πως η Trade Estate πέραν της παραπάνω επένδυσης διαθέτει επίσης προσύμφωνα για την εξαγορά των retail parks σε Ιωάννινα και Λάρισα, στα οποία λειτουργούν μάλιστα δύο μεσαίου μεγέθους ΙΚΕΑ. Ήδη μετά τις συναλλαγές των πρώτων μηνών του 2022 η αξία των assets της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 270,9 εκατ. ευρώ με βασικούς άξονες τα logistics centers και τα μεγάλου εμβαδού εμπορικά ακίνητα (retail parks).

Σημειώνεται ότι η Trade Estate έχει ήδη καταθέσει ενημερωτικό δελτίο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την εισαγωγή των μετοχών της στο ΧΑ, με ορίζοντα το β’ εξάμηνο του 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v