Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικό: Προς ολοκλήρωση ο διαγωνισμός για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Στην ανακήρυξη αναδόχου που θα αναλάβει την κατασκευή του αθλητικού πάρκου προχωρά η Lamda Development. Στόχος η έναρξη εργασιών στο α’ εξάμηνο του 2023.

Ελληνικό: Προς ολοκλήρωση ο διαγωνισμός για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται η ανάδειξη αναδόχου για την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στο μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού, καθώς μετά τη σχετική έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την Περιφέρεια Αττικής, το «πράσινο φως» έδωσε και το ΥΠΕΝ στα τέλη Ιουλίου 2022.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται έως τα 120 εκατ. ευρώ και αφορά σε γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβου, κλειστά προπονητήρια, πισίνες κολύμβησης αλλά και ξενώνα διαμονής αθλητών.

Σύμφωνα με τις προσφάτως αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Lamda Development στην εταιρική της παρουσίαση (Αύγουστος 2022), μετά τις σχετικές εγκρίσεις και την ανάδειξη αναδόχου του έργου, ως αποτέλεσμα του σχετικού διαγωνισμού που έτρεξε μέσα στο καλοκαίρι, οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του α' εξαμήνου του 2023, με ορίζοντα ολοκλήρωσης αυτών στο τέλος εξαμήνου του 2024.

Εφόσον το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί, θα πρόκειται για το πρώτο ολοκληρωμένο έργο στην έκταση του Ελληνικού μαζί με τις εγκαταστάσεις ΑΜΕΑ και τις σχολικές εγκαταστάσεις για τις οποίες ήδη υπάρχει συμφωνία της Lamda Develοpment με την Prodea και τα εκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα.

Ειδικότερα, το μεταξύ τους μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει τη μακροχρόνια μίσθωση οικοπέδου στην Prodea, η οποία θα αναπτύξει τις σχολικές εγκαταστάσεις τις οποίες θα εκμισθώσει στο CGS. Η τελική δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των μερών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Πέραν των παραπάνω σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη φάση των έργων υποδομής με ανάδοχο την Άβαξ, προϋπολογισμού περίπου 250 εκατ. ευρώ, ενώ προσφάτως εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για τον Πύργο Κατοικιών στο Ελληνικό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης των προπωλήσεων αλλά και την έναρξη κατασκευαστικών εργασιών μέσα στο 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v