Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Performance Technologies: Ανοδος 25% στα κέρδη εξαμήνου

Ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης υποχώρησε από τα 19,25 στα 17,4 εκατ. ευρώ, ωστόσο το EBITDA ανέβηκε από τα 2,35 στα 2,9 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη από το 1,58 στο 1,986 εκατ. ευρώ.

Performance Technologies: Ανοδος 25% στα κέρδη εξαμήνου

Σημαντική αύξηση κερδών παρά την υποχώρηση του κύκλου εργασιών σημείωσε κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο η Performance Technologies.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών υποχώρησε από τα 19,25 στα 17,4 εκατ. ευρώ, ωστόσο το EBITDA ανέβηκε από τα 2,35 στα 2,9 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη από το 1,58 στο 1,986 εκατ. ευρώ (+25%) . Στις 30 Ιουνίου 2022, η εισηγμένη διέθετε θετικό καθαρό ταμείο ύψους 7,34 εκατ. ευρώ.

Η εισηγμένη αιτιολογώντας την υποχώρηση του κύκλου εργασιών της σημείωσε:

«Την τελευταία διετία η τάση υιοθέτησης του cloud από επιχειρήσεις που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά γίνεται περισσότερο αισθητή και στην Ελλάδα. H αγορά λογισμικού με το subscription model, καθώς και υπηρεσιών παροχής υποδομών με το IaaS cloud model γνωρίζουν σημαντική αύξηση, ενώ σταδιακά μειώνονται οι αγορές hardware και software assets που εγκαθίστανται και λειτουργούν εντός του οργανισμού (“on-premises”).

Η εταιρεία πρωτοπορεί στην δημιουργία και παροχή cloud services και managed services και βλέπουμε με ικανοποίηση τη θετική ανταπόκριση από τους πελάτες, και ότι τα έσοδα από αυτού του είδους τις υπηρεσίες αυξάνονται με έντονο ρυθμό. Ως επακόλουθο, τα έσοδα από πωλήσεις one-off λύσεων ιδιαίτερα όσο αφορά τα συστήματα υλικού (hardware) συρρικνώνονται. Η σημαντική αύξηση του περιθωρίου μικτού κέρδους αλλά και των προ φόρων κερδών, οφείλεται εν μέρει στο ότι τα cloud & managed services και enterprise software solutions έχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό μ.κ. από τις παραδοσιακές one-off λύσεις.

Σημαντικό όφελος από την αύξηση της μερίδας των εσόδων από cloud services, managed services, και software subscriptions προκύπτει επίσης από τις ισχυρότερες σχέσεις που δημιουργούνται μέσω μακροπρόθεσμων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, και την αύξηση των επαναλαμβανόμενων εσόδων. Επίσης αυτή επιτρέπει αυξημένες επενδύσεις μας σε υποδομές για την κλιμάκωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αύξηση του αριθμού πελατών που εξυπηρετούνται, που οδηγεί σε οικονομίες κλίμακας και περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας».

Η Performance Technologies ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά του 60% της Adaptera έναντι 1,8 εκατ. ευρώ.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v