Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα εποχή για την κλωστοβιομηχανία Μουζάκης

Τι σηματοδοτεί η «αλλαγή γενιάς» στην εισηγμένη κλωστοϋφαντουργία και πώς οραματίζονται τα στελέχη το νέο ξεκίνημα. Η επεισοδιακή χθεσινή γενική συνέλευση και οι δυο προτάσεις των μετόχων για το διοικητικό σχήμα.

Νέα εποχή για την κλωστοβιομηχανία Μουζάκης

Δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια μετά το θάνατο του Ελευθέριου Μουζάκη, μια νέα εποχή ξεκινά για την εισηγμένη κλωστοβιομηχανία, καθώς εισέρχεται για πρώτη φορά η «νέα γενιά» στη διοίκηση, με τη σύμφωνη γνώμη των «παλαιότερων».

Καταλυτικό ρόλο στο όλο ζήτημα έπαιξε το γεγονός ότι από φέτος -σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης- οι κληρονόμοι ξεκινούν να έχουν δικαίωμα ψήφου. Έτσι, στο θέμα της χθεσινής γενικής συνέλευσης που αφορούσε την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου κατατέθηκαν δύο προτάσεις:

  • Η μία που στηρίχτηκε από την κα Στυλιανή Μουζάκη και τους αδελφούς Μουζάκη-Gagnum (πλευρά που είχε την πλειοψηφία στη χθεσινή γενική συνέλευση) και μιλούσε: α) Για επταμελές Δ.Σ. αποτελούμενο από τους John Paul Gagnum-Μουζάκη, Κώστα Νιάρχο, Αντώνη Κλουβεράκη, Πέτρο Φατούρο, Γιώργο Θεοδόση, Μανώλη Παυλάκη και Ελευθερία Μουζάκη β) Και για ένα αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. που θα ήταν η κόρη της Ελευθερίας Μουζάκη, Αικατερίνη.
  • Η δεύτερη πρόταση έγινε από την πλευρά της Ελευθερίας Μουζάκη (προέδρου μέχρι χθες της εισηγμένης και συζύγου του αειμνήστου Ελευθέριου), σύμφωνα με την οποία το Δ.Σ. θα έπρεπε να ήταν εννεαμελές και να περιλαμβάνει -εκτός των επτά προαναφερθέντων- δύο επιπλέον άτομα με μεγάλη εμπειρία που ήξεραν «από μέσα» τον όμιλο: Τον Βασίλη Τσίρμπα και την Αικατερίνη Μουζάκη.

Παρά το ότι υπήρξαν στιγμές έντασης και σκληρών χαρακτηρισμών, η γενική συνέλευση διακόπηκε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια:

  • Ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση της Ελευθερίας Μουζάκη για εννεαμελές Δ.Σ. με την προαναφερόμενη σύνθεση.
  • Η Ελευθερία Μουζάκη δήλωσε ότι βλέπει θετικά την όλη εξέλιξη και πως ατενίζει με αισιοδοξία την επόμενη μέρα για την εταιρεία.

Η «επόμενη μέρα»

Ο νέος πρόεδρος της εισηγμένης θα είναι ο John-Paul Gagnum-Μoυζάκης, εγγονός του αειμνήστου Ελευθερίου, ο οποίος σε συνεργασία με άλλα νεότερα μέλη της οικογένειας, αλλά και με στελέχη της αγοράς θα επιχειρήσουν ένα νέο ξεκίνημα για την ιστορική εταιρεία. Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα παραμείνει ο Μάνος Παυλάκης, που «τρέχει» την εισηγμένη κατά τα τελευταία χρόνια.

Ο νέος πρόεδρος μιλώντας στο Euro2day.gr, αναφέρθηκε στη δυναμική ανάπτυξης που μπορεί να παρουσιάσει η εταιρεία και σε κινήσεις που θα δρομολογηθούν κατόπιν συνεννόησης με το διοικητικό συμβούλιο, έτσι ώστε να γίνει αποδοτικότερη εκμετάλλευση των περιουσιακών στοιχείων της εισηγμένης.

Σε ότι αφορά δε τις κινήσεις στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει, διευκρίνισε ότι αυτές θα φανούν σε επόμενη χρονική φάση: «Θα εξετάσουμε πάρα πολλά πράγματα μέσα στην εταιρεία που θα αφορούν στοιχεία, δείκτες, σχέσεις με πελάτες και τόσα άλλα. Στη συνέχεια αυτά θα συζητηθούν εκτενώς στο νέο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις. Θα επιδιώξουμε να αυξήσουμε την αποδοτικότητά της, ωστόσο είναι νωρίς για ανακοινώσεις» επεσήμανε.

Από την πλευρά της, η κα Ελευθερία Μουζάκη χαιρέτισε την είσοδο της νέας γενιάς στο Δ.Σ. της εταιρείας, σε συνδυασμό με την εμπειρία και τη γνώση των παλαιότερων μελών του διοικητικού συμβουλίου που θα παραμείνουν στη διοίκηση.

Κατά τα τελευταία χρόνια, η Μουζάκης έχει επιστρέψει σε κερδοφόρα αποτελέσματα, καθώς τα έσοδα από ενοίκια υπερβαίνουν τη ζημία της κλωστοϋφαντουργικής δραστηριότητας. Το πρώτο φετινό εξάμηνο, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διατηρήθηκε κοντά στα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα παρέμεινε μεν κερδοφόρο, αλλά χαμηλότερο του αντίστοιχου περυσινού, επηρεασμένο από το πολύ υψηλό ενεργειακό κόστος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v