Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: «Ψάχνεται» για αξιοποίηση των off-site ATMs

Ανέθεσε διερεύνηση αγοράς, προκειμένου να αποφασίσει αν και με ποιο τρόπο θα αξιοποιήσει δίκτυο περίπου 1700 ATMs που βρίσκονται εκτός των καταστημάτων της.

Πειραιώς: «Ψάχνεται» για αξιοποίηση των off-site ATMs

Σε διερεύνηση αγοράς για το δίκτυο περίπου 1.700 ATMs, που διατηρεί σε χώρους εκτός των καταστημάτων της (off-site ATMs), προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να μορφοποιήσει το σχεδιασμό της, όσον αφορά στις ενέργειες περαιτέρω αξιοποίησης του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου.

Το δίκτυο των εκτός καταστημάτων ATMs αποτελεί δραστηριότητα που ζημιώνει τις τράπεζες, λόγω του υψηλού κόστους διατήρησης (μίσθωση, τροφοδοσία, συντήρηση, ασφάλιση έναντι βανδαλισμών) και των χαμηλών χρεώσεων επί των συναλλαγών.

Ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Πειραιώς έχει ήδη απευθυνθεί σε ιδρύματα πληρωμών, ATM operators, αλλά και εταιρείες τεχνολογίας. Από την έκταση του ενδιαφέροντος θα εξαρτηθεί η εξέλιξη της διαδικασίας.

Πρόθεση της Πειραιώς είναι να συστήσει μια νέα εταιρεία, στην οποία θα εισφέρει το δίκτυο των off-site ATMs. Οι αποφάσεις για τη μορφή της αξιοποίησης (σύσταση μικτής εταιρείας, μερική/ολική πώληση, SLA) θα οριστικοποιηθούν, αφού προχωρήσει η διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v